για την πώληση του λιμανιού



Δήλωση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα για την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή για την πώληση του λιμανιού
 Η επιλογή της κυβέρνησης να φέρει προς συζήτηση στη Βουλή την επόμενη Τετάρτη το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ είναι ενδεικτική της επιλογής της να προχωρήσει χωρίς την κοινωνία.

Επιλέγουν οι κυβερνώντες να προχωρήσουν στην πώληση του λιμανιού αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις του συνόλου σχεδόν των παραγωγικών φορέων, των συνδικάτων, των φορέων της αυτοδιοίκησης.
Ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σημαίνει αποξένωση των κατοίκων από το λιμάνι.
Ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σημαίνει απώλεια θέσεων απασχόλησης και χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας σε μια πόλη που μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία.
Ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σημαίνει αποκλεισμός μεγάλου αριθμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων της πόλης, που ήδη στενάζουν κάτω από το βάρος των πολιτικών του μνημονίου, από τη δραστηριότητα του λιμανιού.
Ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σημαίνει καταδεινάστευση της πόλης
Το λιμάνι ανήκει στους πολίτες, το λιμάνι είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Η διεκδίκηση του δεν κερδίζεται με λόγια συμπάθειας και δημόσιες δηλώσεις. Απαιτεί τη συστράτευση των Πειραιωτισών και των Πειραιωτών και των φορέων που τους εκπροσωπούν στη διεκδίκηση μίας αναπτυξιακής προοπτικής για την πόλη.