Κοπή πίτας Εμπορικού συλλόγου Κερατσινίου -Δραπετσώνας


Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6.30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" Εμμ. Μπενάκη 70, ο Εμπορικός Σύλλογος Κερατσινίου -Δραπετσώνας έκοψε την πίτα του για το 2014.
Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Πέτσας και ο Γ. Γραμματέας κ. Ιωάννης Χαιρέτας.
Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία του Πρόεδρου, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και απονομή βραβείων στις εθελόντριες των Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου, Παναγίας Βλαχερνών, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Ευθυμίου και Αγίου Φανουρίου, οι οποίες είναι αφιερωμένες στον Εθελοντισμό και την Αλληλεγγύη.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Νίκος Πέτσας στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε μια σειρά από σημαντικές και ιστορικές δράσεις του Συλλόγου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
«Ζούμε στην χειρότερη εποχή για τον εμπορικό κόσμο. Μια εποχή που τα λουκέτα, διαδέχονται το ένα το άλλο. Εμείς αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε στα μέλη μας, είναι ότι θα βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Yποσχόμαστε ότι θα προβούμε άμεσα σε ακόμα πιο δυναμικές δράσεις, που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τον Κερατσινιώτη και τον Δραπετσωνίτη έμπορο, να καταφέρει να ανταπεξέλθει της πρωτοφανούς κρίσης».
Ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Χαιρέτας κάλεσε τον Εμπορικό κόσμο του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να σταθεί δίπλα στον Εμπορικό Σύλλογο, που αγωνίζεται για τα συμφέροντα του κλάδου, ο οποίος όμως χωρίς την ενεργή συμμετοχή των μελών του, δεν μπορεί να είναι όσο αποτελεσματικός θέλει και μπορεί».
Ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης στην ομιλία του, σκιαγράφησε με μελανά χρώματα την κατάσταση στο εμπόριο, με την απώλεια 176.400 θέσεων εργασίας από το 2008 λόγω της κρίσης, ενώ περιέγραψε τις ευκαιρίες που προσφέρει το διαδίκτυο σε νέους επιχειρηματίες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: οι βουλευτές κ.κ. Βαμβακά, Νεράντζης, Τραγάκης και Κουράκος, ο Αντιπεριφερειάρχης για το ΕΣΠΑ και την καινοτομία κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Μπενέτος, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ. Ζούπης Ζαχαρίας, Βρεττάκος Χρήστος, Πατίδης Ηλίας, Σαλαλές Χρήστος και Νίκος Αντωναράκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Οικονομάκης Νίκος, Μαϊλη Μαρία, Μελάς Σταύρος, Κώστας Χρονόπουλος, ο πρώην Γ.Γ. του Δήμου Κερατσινίου κ. Αυχούδιας Δημήτρης, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Κερατσινίου κ.κ. Τζιώτης Ιωάννης και Μαυρογιαννόπουλος Κωνσταντίνος, ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Στέλιος Αβδελίδης, καθώς και πλήθος καταστηματαρχών, εμπόρων και βιοτεχνών που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Μελίνα Μερκούρη.