O δήμαρχος των… ρεκόρ

Σε πανελλήνιο ρέκορμαν αναδεικνύεται ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής. Δεν μιλάμε, βεβαίως, για ρεκόρ έργων, αλλά για αρνητικό ρεκόρ. Ρεκόρ άστοχων και αψυχολόγητων επιλογών απότοκες μιας αυτοκαταστροφικής διάθεσης και αλαζονικής συμπεριφοράς που οδήγησαν σε ρεκόρ ανεξαρτητοποιήσεων από τον συνδυασμό του και οι οποίες προσυπογράφουν τη μοναχική του πορεία προς την κάλπη.

Και ο ίδιος, φαντάζομαι, έχει χάσει τον αριθμό των δημοτικών του συμβούλων που τον άφησαν σύξυλο, στα κρύα του λουτρού, διαχωρίζοντας τη θέση τους από πρακτικές που ναρκοθετούν την προοπτική ανάπτυξης, σύμπνοιας και ευημερίας στην πόλη. Πρόσωπα που πίστεψαν στις δυνατότητές του και στη θέρμη που εξέπεμπε προεκλογικά ως ανεξάρτητος υποψήφιος, ήραν από τους πρώτους κιόλας μήνες την εμπιστοσύνη τους κρίνοντας ότι η επιλογή τους ήταν, αν όχι, ατυχής σίγουρα λανθασμένη. Εσχάτως, τον εγκατέλειψε και η Βάνα Δατσέρη και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι θα ακολουθήσουν.
Πρώην δημοτικός του σύμβουλος έλεγε χθες σε παρέα Κερατσινιωτών πως θα είναι παρών στις εκλογές του Μάη, σπεύδοντας να διευκρινίσει με απέχθεια, «πάντως, όχι με τον Τζανή». Και δεν είναι ο μόνος. Αλλωστε, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.
Αναδημοσίευση  Απο  Έν Πειραιεί