Σχετικά με την αναβολή του θέματος :
«ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΙΜΕΝΑ ΠΟΡΟΥ» στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 19/12/2013.

Με μεγάλη μου έκπληξη, αλλά και λύπη, διάβασα στο διαδίκτυο την πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης «Αλλαγή Πορείας» του Δήμου Πόρου.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου    « …ο κ. Σπυρίδωνας πρότεινε την αναβολή του θέματος και όχι την έκφραση αρνητικής γνώμης… ».

 Το παραπάνω είναι παντελώς ψευδές.

Η αλήθεια είναι ότι την αναβολή του θέματος την προκάλεσε  η κοινοποίηση του εξωδίκου από την «Αλλαγή Πορείας», που εστάλει μόλις πέντε ώρες πριν από την έναρξη του Περιφερειακού Συμβούλιου.

Την δε αναβολή εισηγήθηκε ο εντεταλμένος για θέματα Περιβάλλοντος, Περιφερειακός Σύμβουλος της πλειοψηφίας, κ. Προμπονάς, διότι μετά από το εξώδικο, προκειμένου το Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφανθεί, χρειάζεται περισσότερα στοιχεία και κυρίως τη γνώμη της νομικής του υπηρεσίας.

Επίσης, καμία ημερομηνία ή προθεσμία δεν χάθηκε (όπως διαβεβαίωσε ο κ. Προμπονάς, αφού το θέμα ετέθει και αναβλήθηκε) και η εξέταση του θέματος θα γίνει σε προσεχή συνεδρίαση.