Κι άλλη προσχώρηση στον συνδυασμό του Ζαχαρία Ζούπη

Συνεχίζονται οι προσχωρήσεις στελεχών από διάφορους χώρους καθημερινά προς τον συνδυασμό "Αναγέννηση" του Ζαχαρία Ζούπη υποψήφιου Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας.
Πρόσφατη προσχώρηση είναι του στελέχους της Δημοτικής Παράταξης "ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) Θανάση Καλογιαντσίδη, που έδωσε στην δημοσιότητα την πιό κάτω επιστολή:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΜΟΥ ΑΠ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ “ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ”

Συμμετείχα σχεδόν απ την αρχή στις διαδικασίες ίδρυσης της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας “ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ” γιατί πίστευα ότι θα μπορούσε να αποτελέσει τη…διαφορετική πρόταση στην πόλη μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είχα βέβαια απ την αρχή σοβαρές πολιτικές διαφωνίες για κάποιες πρακτικές και θέσεις μελών της Κίνησης, ως…μειοψηφoύσες όμως δεν λαμβάνονταν υπόψη. Διαφωνούσα απ την αρχή με την αναφορά “κομματικής διασύνδεσης” της Κίνησης με το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι αυτό επειδή πιστεύω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη και ακομμάτιστη. Και θέλω να κάνω σαφές ότι τότε ήμουν κομματικό μέλος και στέλεχος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΣΑ Κερατσινίου Δραπετσώνας. Παραιτήθηκα αργότερα. Προέρχομαι δε, απ το ΚΚΕ Εσωτερικού. Κι αυτό ποτέ δεν το απόκρυψα σ αντίθεση με άλλα μέλη της συγκεκριμένης Κίνησης τα οποία εντέχνως αποκρύπτουν μέχρι και τώρα την πολιτική-κομματική τους πορεία. Απ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω για παράδειγμα ο επικεφαλής της Κίνησης Χρήστος Βρεττάκος κινείται πολιτικά εκτός ΣΥΡΙΖΑ και είναι πιο κοντά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εκτός κι αν στο μεταξύ έχει γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το γνωρίζω.
Διαφαινόταν λοιπόν ότι ο “ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ” εξελίσσεται σε μία Πολιτική Κίνηση (κι όχι Δημοτική) με ένα σκληρό πυρήνα, με διακηρύξεις που θύμιζαν περισσότερο επαναστατικά μανιφέστα, ιδεολογικά μάλλον απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, με γενικές πολιτικές θέσεις και με πολύ λιγότερες αναφορές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο περιβάλλον (για το οποίο εγώ προσωπικά έχω ιδιαίτερη ευαισθησία).
Σοβαρές διαφωνίες είχα επίσης και με τις πρακτικές λειτουργίας μελών της Κίνησης που ουσιαστικά μετέφεραν κομματικές παραδόσεις του ΚΚΕ κι άλλων συγγενών κομματικών σχηματισμών με λογικές αποκλεισμών, με συνεχείς προσπάθειες για επιβολή ενός σκληρού δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, υβριστικές και προσβλητικές επιθέσεις προς το άτομο μου (ιδιαίτερα απ τον επικεφαλής της Κίνησης Χρήστο Βρεττάκο), του στυλ..δε θα περάσεις καλά εδώ μέσα ή ο χαρακτηρισμός μου ως…κακή παρέα προς άλλα μέλη της Κίνησης που είχαν επαφές μαζί μου. (Θα υπενθυμίσω για όσους το ξεχνούν ότι ο Στάλιν έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια)
Βέβαια την συγκεκριμένη Κίνηση το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ποτέ μέχρι τώρα δεν στήριξαν επίσημα. Οσο αφορά στην Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ, στην αρχή, επίσης δεν ταυτιζόταν με τον “ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ”. Ισα ίσα που επιδιωκόταν το αντίθετο. Tο ότι σήμερα γίνεται προσπάθεια για πλήρη ταύτιση της Κίνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει σαφώς και με τη νέα σύνθεση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου Δραπετσώνας στην οποία την πλειοψηφία έχει πια το αριστερό ρεύμα της τάσης Λαφαζάνη. Απ την άλλη το γεγονός ότι ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ φιλοξενεί στους κόλπους του ανθρώπους οι οποίοι στήριξαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές την παράταξη του Λουκά Τζανή αποτελεί επίσης ένα δεδομένο το οποίο δεν μπορεί να παρα-βλέπεται,. ούτε να αποσιωπάται.
Ισως να μην έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να κοινοποιήσω όλα αυτά αν δεν μάθαινα ότι μέλη του “ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ” διαδίδουν προσβλητικές για το άτομο μου φήμες.
Ότι ο λόγος που αποχώρησα απ τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ήταν η μη εκλογή μου ως επικεφαλής της Κίνησης. Εχω να ενημερώσω, ότι ο λόγος που είχα εμπλακεί στη διαδικασία αυτή ήταν καθαρά για λόγους “πολιτικού παρόντος” κι άλλων προσεγγίσεων και απόψεων μέσα στην κίνηση αυτή και σε καμιά περίπτωση γιατί πίστευα ότι θα μπορούσα να εκλεγώ επικεφαλής σε μια τέτοια Κίνηση. Εξάλλου οι ψήφοι ήταν συγκεκριμένοι από νωρίς. 112 προσωπικές ψήφοι του εκλεγμένου τελικά επικεφαλής συν οι…υπόλοιποι. Σημειωτέον, ο ρόλος που επιφυλάσσει αυτή η Κίνηση στα μέλη της είναι εκείνος του απλού ψηφοφόρου που καλείται απλά να επικυρώνει της επιλογές της…καθοδήγησης. Δεν έχουν ενεργό και ουσιαστικά συμμετοχικό ρόλο. Και μ αυτό πολιτικά διαφωνώ πλήρως. Με έμεσο τρόπο λοιπόν ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής του επικεφαλής της Κίνησης κάποιοι ουσιαστικά μου έδειχναν το δρόμο της…εξόδου. Αυτό και έκανα…Οι λόγοι της αποχώρησης μου λοιπόν είναι προτίστως πολιτικοί κι όχι προσωπικοί. Μια δημοτική Κίνηση στην οποία διαπλέκονται πολιτικά και κομματικά κατεστημένα θεωρώ πως δε νομιμοποιείται να διακηρύσσει ότι πρεσβεύει το νέο, το ανατρεπτικό. Η ενασχόληση με τα αυτοδιοικητικά δεν μπορεί να θυμίζει λειτουργίες κομματικών μηχανισμών. Προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο. Ο αγώνας ωστόσο συνεχίζεται. Δεν πάμε σπίτι μας. Πάμε για την ανατροπή με την “ΑΝΑΤΡΟΠΗ”… Καλή συνέχεια σ όλους.
(Δεν επιθυμώ να επανέλθω στο θέμα κι ούτε και θα το κάνω)

Ευχαριστώ - Θανάσης Καλογιαντσίδης