Δημοτικά τέλη – βρόχος στον Πειραιά

Δυσβάσταχτα για τους Πειραιώτες είναι τα δημοτικά τέλη που καλούνται να πληρώσουν με τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Παρά το γεγονός ότι οι δημοτικές αρχές Φασούλα και Μιχαλολιάκου κράτησαν παγωμένα τα τέλη την τελευταία 8ετία, ο Πειραιάς εξακολουθεί να είναι ο δεύτερος πιο ακριβός Δήμος καθώς εισπράττει από τους δημότες του τα υψηλότερα ανταποδοτικά που ισχύουν από την περίοδο Αγραπίδη (1998-2006) χωρίς, ωστόσο, να τους παρέχει – ανταποδίδει ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών (καθαριότητα, φωτισμός).

Επιχείρηση στον Πειραιά η οποία διατηρεί γραφεία 155 τ.μ. στο κέντρο της πόλης καλείται να πληρώσει δημοτικά τέλη- «φωτιά» ύψους 179,48 ευρώ όταν το κόστος της κατανάλωσης ρεύματος ανέρχεται στα 246,42 ευρώ!
Οι υπέρογκες αυξήσεις που επέβαλε η τότε δημοτική αρχή εξακολουθούν εδώ και μία δωδεκαετία να προκαλούν μια κατάσταση ασφυξίας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά στον Πειραιά που αναγκάζονται να μειώνουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να μπορέσουν να είναι συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους.
Η μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών δεν συνιστά επ’ ουδενί λύση στο πρόβλημα που επιδεινώνει την οικονομική κατάσταση των πολιτών σε μια εποχή που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε βασικές τους υποχρεώσεις.
Η διοίκηση του Δήμου, παρά την πρόταση των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας να ανακουφίσει τους Πειραιώτες μειώνοντας αισθητά τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, αποφάσισε να τα διατηρήσει στα ίδια επίπεδα εξαιρώντας μόνον τους άνεργους, τις τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες και τους νέους επιχειρηματίες δημιουργώντας έτσι ένα ασφυκτικό πλαίσιο για όλους τους άλλους δημότες και για το 2014.