Ένας πολύ άξιος Πειραιώτης

Δημήτρης Κοντοδήμος ηθοποιός –σκηνοθέτης –παιδί του Πειραιά πού προσφέρει τέχνη και πολιτισμό στην πόλη που μεγάλωσε και ανδρώθηκε εδώ και πολλά χρόνια. Θέλοντας να κρατήσει με αξιοπρέπεια και συνέπεια το δρόμο της τέχνης, μπήκε στη διαδικασία να ανασύρει από το χρονοντούλαπο το ναυτικό φυλλάδιο και το δίπλωμα των ΤΕΙ λογιστικής του και να εργαστεί ως οικονομικός αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού, σε μια εποχή που το να παράξεις τέχνη και να προάγεις τον πολιτισμό σου έχει φτάσει να θεωρείται πολυτέλεια.

Στο πρόσωπο του Δημήτρη έχουμε ένα ζωντανό παράδειγμα λοιπόν, πως όταν ένας άνθρωπος θέλει μπορεί να συνυπάρχει σε δύο τόσο διαφορετικά επαγγέλματα με μοναδικά εφόδιά του το ήθος την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά του.
Ο Δημήτρης είναι απ’ όλους αγαπητός και οι άνθρωποι του καραβιού, από τον Καπετάνιο, μέχρι και το μικρότερο στέλεχος, έχουν να πουν μόνο καλά λόγια, για την αφοσίωσή του στην δουλειά του.
Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος της τέχνης εργάζεται σε ένα δύσκολο επάγγελμα όπως αυτό του ναυτικού και ταυτόχρονα παραμένει συνεπής στα όνειρα του χαράζοντας δρόμο στην Κουλτούρα και τον Πολιτισμό, είναι για όλους μας ένα παράδειγμα μοναδικό που πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε.
ΛΑΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ
Είναι ο τρίτος χρόνος συνεργασίας μας με τον Δημήτρη, δεν έχω κανένα παράπονο από την δουλειά του και αυτό που κάνει το κάνει ευσυνείδητα.
Δεν βλέπει την δουλειά του στο καράβι σαν ένα πέρασμα που του εξασφαλίζει τα προς το ζείν, είναι το ίδιο επαγγελματίας με τους υπόλοιπους.
Τον διακρίνει ευγένεια στις συναναστροφές του με τους επιβάτες και δεν έχω ακούσει κανένα παράπονο από συναδέλφους. Είναι αγαπητός, και προσπαθεί πάντα για το καλύτερο.
ΣΥΡΙΓΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ-ΥΠΑΡΧΟΣ
Ο Δημήτρης είναι ένα άτομο με άψογη συμπεριφορά, εργατικός, μεθοδικός και συνεργάσιμος με όλους. Είναι άτομο δημιουργικό και πολυμορφικό και του βγαίνει σε ότι καταπιάνεται. Είναι ψαγμένος και με την εσωτερική ανατολική φιλοσοφία όπως το tai-chi, και αφήνει το αποτύπωμά του παντού.
ΦΥΤΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ- ΑΡΧΙΛΟΓΙΣΤΗΣ
Ο Δημήτρης Κοντοδήμος, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα. Σπανίζει να έχεις απέναντι σου ανθρώπους που είναι συνεπείς στην δουλειά τους και που έχουν μεράκι με τον πολιτισμό και τα καταφέρνουν και στα δύο.
Ένα παιδί ψαγμένο με πολλά ξεχωριστά ενδιαφέροντα και πνευματικές ανησυχίες που ξεχώριζε από πολλούς άλλους που έχω συνεργαστεί, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανένα. Είχε το άγχος του για την δουλειά του στο καράβι και ταυτόχρονα για τις θεατρικές του δημιουργίες. Τον χαιρόμουνα γιατί δεν το έβαζε κάτω και όσες φορές είχα την τύχη να δω παραστάσεις του έφυγα γεμάτος.
Ο Δημήτρης για τα πλοία ήταν κάτι το διαφορετικό με το δικό του ιδιαίτερο στυλ. Είναι απλά αυτός πού είναι και το απέδειξε με το ήθος του και την συνέπεια του σε ότι έκανε και σαν ναυτικός αλλά και θεατράνθρωπος ταυτόχρονα.
ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΑΡΧΙΛΟΓΙΣΤΗΣ
Κατά την συνεργασία μου με τον Δημήτρη Κοντοδήμο είδα έναν άνθρωπο που διέπεται από εντιμότητα, σεβασμό και αξιοπρέπεια για ότι και αν κάνει αξίες που σήμερα τείνουν να εξαφανιστούν.
ΝΥΡΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ-ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΣ
Ο Δημήτρης υπήρξε μία διαφορετική νότα μέσα στην ρουτίνα του καραβιού. Με θετική στάση για την ζωή, ευχάριστο χαρακτήρα και γνήσιο ενδιαφέρον για τους συναδέλφους του ανεξαρτήτως αν ανήκαν στο δικό του τμήμα ή όχι, κέρδισε επάξια μία θέση ανάμεσα μας και στην καρδιά μας. Είναι ένας καλός φίλος που μας έβαλε στη σκέψη της καλλιτεχνικής ιδεολογίας.
ΜΠΑΣΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ- ΛΟΣΤΡΟΜΟΣ
Εάν ο ρομαντισμός είχε πρόσωπο θα λεγόταν Δημήτρης Κοντοδήμος, και αν οι καλλιτέχνες και γενικότερα οι άνθρωποι αντιλαμβάνονταν τα πράγματα όπως αυτός, ο κόσμος μας σίγουρα θα ήταν πιο αληθινός και πιο όμορφος.
ΠΑΡΙΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΝΑΥΤΗΣ
Ευγενικός έξυπνος συζητήσιμος και ήπιων τόνων. Πιστεύω ότι η καλλιέργειά του και η θεατρική του παιδεία έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα του και αυτό φαίνεται σε όλες τις εκδηλώσεις και συνεργασίες της ζωής του.
ΧΑΡΟΥΠΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΣ
Άνθρωπος γεμάτος ευαισθησία θετική ενέργεια και αισιοδοξία για την ζωή. Επένδυσε τον καλύτερό του εαυτό του και στο τομέα της ναυτιλίας όπως και στο θέατρο παρόλο που αυτά τα δύο δεν συμβαδίζουν.
ΜΠΑΪΡΑΜΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ-ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
Ένα από τα πιο αξιόλογα άτομα που έχω συναντήσει με πολύ θετική ενέργεια
Καταφέρνει σε μικρό χρονικό διάστημα να σε συγκινεί και να σε κερδίζει με την γεμάτη χαρά και αγάπη για την ζωή, ιδιοσυγκρασία του. Είναι ένας σπουδαίος φίλος που θα κρατήσω για πάντα.
ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ- ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΓΥΘΕΙΟ
Εξαιρετικός άνθρωπος συνεργάτης και φίλος. Σε μια άγονη γραμμή δεν αρκεί να είσαι μόνο καλός επαγγελματίας γιατί για αυτούς τους ανθρώπους που επιβιβάζονται στο καράβι είσαι η πρώτη τους επαφή φεύγοντας από το νησί και είναι πολύ σημαντικό να βλέπουν στον καταπέλτη έναν άνθρωπο σαν τον Δημήτρη. Η προσωπικότητά του μαζί με την θεατρική του παιδεία τον κάνει έναν ζεστό άνθρωπο και αυτό το μεταφέρει και στους άλλους.
ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ- ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΚΥΘΗΡΑ
Ο Δημήτρης είναι από τους ανθρώπους που η συνεργασία μαζί του είναι  χαρά. Άψογος, υπεύθυνος και φιλότιμος να εξυπηρετήσει πάντα. Η γεμάτη χιούμορ και ζωντάνια προσωπικότητα του είναι απαραίτητη για μας και ταυτόχρονα σπάνια.
Ο Δημήτρης ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του για τα καλά τους λόγια, και την στήριξη τους στο δύσκολο δρόμο του ναυτικού επαγγέλματος και μας τόνισε ότι η Τέχνη – θέατρο είναι τρόπος ζωής που δείχνει δρόμο σε οποιαδήποτε ενασχόληση και αν βρίσκεσαι. Ευχαρίστησε την ΑΝΕΚ LINES που του έδωσε την ευκαιρία να ενταχθεί στην οικογένεια της και ιδιαίτερα τον αρχιπλοίαρχο της ΣΤΑΥΡΟ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ, τον οποίο και θεωρεί άνθρωπο που κρατάει ισορροπίες πνευματικής ιδεολογίας και τεχνοκρατικής υπόστασης στη δύσκολη εποχή που ζούμε.