Θα πέσουν κορμιά για τον περιφερειακό και τοπικό Τύπο

Βουλευτές της ΝΔ προειδοποιούν: Δεν θα επιτρέψουμε το άρθρο ταφόπλακα του περιφερειακού και τοπικού Τύπου

Θα πέσουν κορμιά για τον περιφερειακό και τοπικό Τύπο
Ούτε βήμα πίσω δεν φαίνεται να κάνουν οι Νεοδημοκράτες βουλευτές για το άρθρο με το οποίο καταργείται η υποχρεωτική δημοσίευση προκηρύξεων του δημοσίου και των ΟΤΑ στον Τύπο και θεωρείται από πολλούς ως η ταφόπλακα στον επαρχιακό και τοπικό τύπo.
Οι βουλευτές που αντιδρούν είναι κυρίως όσοι προέρχονται από την περιφέρεια.

attachment-1 Συγκεκριμένα ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας σημείωσε ότι δεν πρέπει ένα άρθρο να γίνει η ταφόπλακα του περιφερειακού Τύπου στην χώρα.
Ο κ. Σκρέκας σημείωσε:
«Να αναθεωρήσουμε το άρθρο και να είτε να δώσουμε τη δυνατότητα να βρουν εναλλακτικές πηγές εσόδων για να μην κλείσουν (σ.σ. οι τοπικές εφημερίδες) ή να δούμε και την απόσυρση του άρθρου», είπε, ζητώντας και μελέτη ώστε να διασφαλιστεί ότι ο Τύπος θα παραμείνει και θα συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί.


ΚΑΥΓΑΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ – ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

karampelas bouliΕπίσης ακριβώς έξω από την αίθουσα της Γερουσίας στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καράμπελας λογομάχησε έντονα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο σύμφωνα με το parapolitika.gr για το συγκεκριμένο θέμα.
«Μάκη δεν με πείθεις με αυτά που λες. Καταλάβετέ το. Αυτό το άρθρο δεν το ψηφίζουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει. Αν δεν μας πείθετε δεν ξαναψηφίζουμε τίποτα» είπε ο Γιάννης Καράμπελας προκαλώντας την αντίδραση του κ. Γιακουμάτου ο οποίος απάντησε : «Είναι στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Τι είναι αυτά που μου λες;». Ο Καράμπελας ωστόσο επανήλθε με ακόμα πιο «απειλητική» διάθεση δείχνοντας να εκφράζει πολλούς βουλευτές περιφέρειας της Ν.Δ : » Αν τα καταφέρετε να πέσετε για τον επαρχιακό τύπο, τότε μπράβο σας. Εμείς δεν το ψηφίζουμε. Τα ίδια κάνατε και με τις Κυριακές και ιδού τα αποτελέσματα. Δεν πατάει άνθρωπος στα καταστήματα».
Ενδεικτικό της έντασης που επικράτησε ήταν ότι την ώρα εκείνη στο βήμα είχε ανεβεί ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής ο οποίος ακούγοντας τη φασαρία εκτός της αιθούσης σταμάτησε την ομιλία του για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί.