Απαντητική επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, αναφορικά με το θέμα της διατηρήσεως της ιεράς αργίας της Κυριακής απέστειλαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ.κ. Νικόλαος Μανεσιώτης και Αναστάσιος Παντελάκης.
 Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εμπόρων της πόλεως του Πειραιώς, εξέφρασαν στον Σεβασμιωτατο την θέση οτι παραμένουν αντίθετοι στην προοπτική επέκτασης της νέας αυτής καταστάσεως στην πόλη μας σημειώνοντας πως «Για τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, το θέμα είναι μείζονος σημασίας και κάθε απόφαση για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οδηγεί σε διάλυση της κοινωνικής συνοχής και των αξιών της ελληνικής κοινωνίας με τον περιορισμό του δικαιώματος άσκησης του θρησκευτικού συναισθήματος και την χαλάρωση των οικογενειακών δεσμών».


Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής η οποία τιμά όλως ιδιαιτέρως τον εμπορικό κόσμο της πόλεως μας. 
Προς τον
Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη
Πειραιώς και Σαλαμίνος
κ.κ. ΓΕΡΟΝΤΙΟ
ΠΕΙΡΑΙΑ

Σεβασμιώτατε,
Σας ευχαριστούμε για την επιστολή που μας αποστείλατε, όπου εμπεριέχονται οι απόψεις σας αναφορικά με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης που καταργεί την Κυριακάτικη αργία, αγνοώντας την αξία και την σημασία της, σε εκτεταμένες περιοχές της χώρας.
Επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε, ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εξ΄αρχής είχε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή του σε μια τέτοια προοπτική και είχε καταθέσει τεκμηριωμένα τις θέσεις και τα επιχειρήματα που τις στηρίζουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ζητώντας να εγκαταλείψει την επικίνδυνη πολιτική που ακολουθεί και μάλιστα είχαμε απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες Βουλευτές να μας στηρίξουν και να αποδείξουν ότι σέβονται τον θρησκευτικό, οικογενειακό και κοινωνικό ιστό της χώρας μας.
Για τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, το θέμα είναι μείζονος σημασίας και κάθε απόφαση για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οδηγεί σε διάλυση της κοινωνικής συνοχής και των αξιών της ελληνικής κοινωνίας με τον περιορισμό του δικαιώματος άσκησης του θρησκευτικού συναισθήματος και την χαλάρωση των οικογενειακών δεσμών.
Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να μην αποδιοργανωθεί η σημερινή δομή της κοινωνίας μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε για την πάση θυσία διαφύλαξη της ημέρας της Κυριακής ως γενικής αργίας.
Με σεβασμό και εκτίμηση,
Ασπαζόμεθα την Δεξιά Σας,
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ