Όχι στην κατάργηση του 22ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου

H Δημοτική κίνηση πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και ο επερχόμενος Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος συμμετείχαν μαζί με τους συλλόγους εκπαιδευτικών στην διαμαρτυρία των γονέων του 22ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου ενάντια στην κατάργηση ενός ιστορικού σχολείου, από τα πρώτα στο Κερατσίνι, που από τις αίθουσες του πέρασαν χιλιάδες Κερατσινιώτες.
Στη διάρκεια της κινητοποίησης τοποθετήθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τόσο ο επερχόμενος Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος όσο και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων δασκάλων και των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων, δημοσιοποιώντας τις προθέσεις της τοπικής κοινωνίας και του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος να εμποδίσουν αγωνιστικά τα σχέδια εξόντωσης της Δημόσιας Παιδείας .
Το «Πέτρινο» εξαφανίζεται από το σχολικό χάρτη με μια απλή υπουργική απόφαση. Πάνω από δέκα είναι οι οργανικές θέσεις που χάνονται και στα τμήματα σε λίγο θα στριμώχνονται πολύ περισσότεροι μαθητές.

Πρόκειται δηλαδή για ένα ακόμα επεισόδιο στην αντιεκπαιδευτική πολιτική όπως προωθείται από κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ τα τελευταία 4 χρόνια με στόχο την αποδόμηση του δημόσιου δωρεάν σχολείου.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καταργούνται 15 δημοτικά και 30 νηπιαγωγεία, συγχωνεύονται 128 σχολεία και 74 νηπιαγωγεία, καταργούνται δηλαδή 79 σχολεία και 67 νηπιαγωγεία ! Επιπλέον υποβιβάζονται 130 δημοτικά και 20 νηπιαγωγεία. Στα νούμερα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα ολοήμερα τμήματα στα παραπάνω δημοτικά και νηπιαγωγεία τα οποία επίσης καταργούνται. Χιλιάδες παιδιά θα στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα ενώ περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας καταργούνται.

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Καλούμε τις ενώσεις γονέων, τους συλλόγους γονέων, τους τοπικούς φορείς, να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για τη διάσωση των σχολείων μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΗΣ (Τσαλδάρη -Τριγωνακι Ζαρντέν )

Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας επί της οδού Π.Τσαλδάρη.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!