Επίσημη επίσκεψη στην Νέα Υόρκη,


Ο Σεβασμιώτατος στις Η.Π.Α. εκπροσωπών την Ι.Σ. και τον Μακαριώτατο

Επίσημη επίσκεψη στην Νέα Υόρκη, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Αμερικής πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

Ο ποιμενάρχης μας, μετέβη στην αμερικανική μητρόπολη επικεφαλής Συνοδικής αποστολής στην οποία συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος,
προκειμένου να εκπροσωπήσει την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Καλλίνικο και την Ιερά Σύνοδο κατά την τελετή ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου Αμερικής Σεβασμιωτάτου κ. Δημητρίου.
Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα λαμπρότητος στον Καθεδρικό Ι.Ναό της Αγίας Μαρκέλλης Αστόριας Ν.Υ όπου ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας και ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Αμερικής, προεξήρχαν αρχιερατικού συλλείτουργου στο οποίο συμμετείχαν Ιεράρχες από τις Η.Π.Α και άλλες χώρες.
Ακολουθεί ο σύντομος χαιρετισμός που εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κατά την διάρκεια της τελετής ενθρονίσεως.
«Εὐλογητὸς ὁ Θεὸς, ὁ τὴν ἱερὰν ταύτην  ἑορτὴν  μετὰ χαρᾶς καὶ εὐφροσύνης πολλῆς  καταξιώσας ἡμᾶς ἐπιτελέσαι σήμερον, καὶ τὴν κεφαλὴν ἀποδοὺς τῷ σώματι, καὶ τὸν ποιμένα τοῖς προβάτοις, καὶ τὸν διδάσκαλον τοῖς μαθηταῖς, τὸν στρατηγὸν τοῖς στρατιώταις, τὸν ἀρχιερέα τοῖς ἱερεῦσιν·» (Αγ. Ιω. Χρυσόστομος)
Η τόσο σπουδαία και σημαντική αυτή στιγμή, για την καθ Αμερικήν τοπική Εκκλησία, η στιγμή της καταστάσεως του νέου πατρός και ποιμενάρχου σας, δεν θα μπορούσε να μην τιμηθεί δεόντως από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικον Α΄ και την περί αυτόν Αγίαν και Ιεράν Σύνοδον εκ προσώπου των οποίων βρισκόμαστε εδώ, στην φιλόξενη ταύτη αμερικανική μητρόπολη, τόσον ημείς όσο και ο εν χριστώ αδελφός και συλλειτουργός Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ.κ. Χρυσόστομος.
Σεβασμιώτατε Άγιε Αμερικής.
Η Ιερά Σύνοδος ψήφοις κανονικαῖς σας εξέλεξε και σήμερα σας καθιστά μητροπολίτη και ποιμενάρχη της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Αμερικής. Η αποστολή που αναλαμβάνετε είναι εξόχως σημαντική. Το φορτίο σας βαρύ. Είμεθα βέβαιοι όμως πως ο αγώνας σας θα είναι εξίσου φιλότιμος και η αρχιερατεία σας καλίκαρπος.
Διαδέχεστε έναν άξιο εργάτη του Ευαγγελίου, έναν πολύτιμο και πολυτάλαντο Ιεράρχη, έναν ποιμένα ο οποίος όταν χρειάστηκε, έθεσε τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ὑπὲρ τῶν προβάτων, χωρίς δισταγμό. Είμεθα βέβαιοι πως κι εσείς ως καλός ποιμήν θα πράξετε το ίδιο οποτεδήποτε και αν χρειαστεί.
Ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου και της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, σας μεταφέρω αδελφικόν χαιρετισμόν και σας διαβεβαιώνω πως παρά την απόσταση που μας χωρίζει, η μητέρα Εκκλησία, θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό σας, αρωγός και συμπαραστάτης διατηρώντας και ενισχύοντας τους δεσμούς πνεύματος και αίματος που μας ενώνουν.
Προσευχόμεθα για εσάς αλλά και για το ποίμνιο Σας Άγιε αδελφέ. Το ποίμνιο της μαρτυρικής μας Εκκλησίας, και ομοθυμαδόν αναφωνούμε το «Άξιος» ευχόμενοι όπως ο Δομήτωρ της Εκκλησίας Κύριος δια πρεσβειών του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Τροπαιοφόρου σας χαρίσει υγεία και μακροημέρευση ώστε με δύναμη και αποτελεσματικότητα να υπηρετήσετε την Εκκλησία και τον ευσεβή λαό του Θεο