“Αλλο ένα “έγκλημα” στα Ταμπούρια με τις ευλογίες του Δήμου”

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης εν όψει της λειτουργίας σούπερ μάρκετ στην περιοχή
Για ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος των μικρών ΕΒΕ, σε βάρος των εμποροϋπαλλήλων της πόλης κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Κερατσινίου-Δραπετσώνας εν όψει της λειτουργίας σούπερ μάρκετ στα Ταμπούρια.
Οπως καταγγέλλει σε σχετική ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι “σαν να μην έφτανε η αναδουλειά, η δυσβάσταχτη φορολογία, τα απανωτά χαράτσια και τόσα άλλα, τώρα ετοιμάζουν και ένα ακόμα super-market, δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στους μικρούς εμπόρους της πόλης. Αυτή είναι η πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και Δημοτικής Αρχής!

Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξη, η «υγιής επιχειρηματικότητα» για την οποία κόπτονται από κοινού συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ! Κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο, λουκέτο για τα μικρομάγαζα!
Αυτή είναι η περιβόητη «ελευθερία κίνησης κεφαλαίου», που προβλέπει η συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία στήριξαν όλα τα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ), πλην του ΚΚΕ!
Το νέο super-market έχει τις ευλογίες και της Δημοτικής Αρχής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010, η Δημοτική Αρχή (στηρίχτηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ και απαρτίζεται από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ), έδωσε τότε το πράσινο φως για τη δημιουργία στο ίδιο οικόπεδο super-marker της πολυεθνικής LIDL. Δεν έκανε ποτέ καμιά ουσιαστικά ενέργεια για να κερδηθεί ο χώρος αυτός υπέρ του λαού (π.χ. να χαρακτηριστεί πράσινο ή παιδικός σταθμός κλπ…). Ήρθε σε συμφωνία με την πολυεθνική LIDL και κουβάλησε τότε ακόμα και «φουσκωτούς» στο Δημοτικό Συμβούλιο (12/7/2011) για να τρομοκρατήσει τους εκατοντάδες εμπόρους που πήγαν να διαμαρτυρηθούν!
Την απόφαση αυτή είχαν ψηφίσει τότε και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι που τότε ανήκαν στη Δημοτική Αρχή, αλλά σήμερα δηλώνουν «ανεξάρτητοι» ή στηρίζουν άλλους συνδυασμούς.
Η πολυεθνική LIDL έσπευσε τότε να «ευχαριστήσει» το Δήμο για τις «ενέργειες ανάπτυξης της εμπορικότητας». Έτσι ονομάζεται η προσφορά γης στις πολυεθνικές, σε μια πόλη επιβαρυμένη από το τσιμέντο, όπου οι ελεύθεροι χώροι λιγοστεύουν επικίνδυνα και οι ελάχιστοι που απομένουν θα έπρεπε να διεκδικηθούν και να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς (όπως πράσινο) .
Υπάρχει πείρα από την υπόθεση «Σκλαβενίτη» στο Ικόνιο και τα δεινά που έφερε αθροιστικά στους ΕΒΕ της πόλης μας. Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι λιγότερες από τις απολύσεις και τα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της πόλης να παλέψει για να μην χτιστεί ένα ακόμα super-market και να αξιοποιηθεί η έκταση αυτή υπέρ του λαού.