Κλήθηκε από τη Δικαιοσύνη και το απέκρυψε;

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι αποκαλύψεις σχετικά με την εμπλοκή της Δημοτικής Αρχής Κασιμάτη , με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις , οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο της υπόθεσης που συγκλονίζει το τελευταίο διάστημα το πανελλήνιο με τις αποκαλύψεις για τις τεράστιες επιχορηγήσεις που έλαβαν και  την αδιαφανή διαχείριση .
Η «προτίμηση»  που εξ΄αρχής , έδειξαν ο κ. Κασιμάτης και οι « συν’  αυτώ» ,με το που ανέλαβαν τη Δημοτική Εξουσία για  συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ( ΜΚΟ), «κουμπώνει» με την στάση που τηρεί , σχετικά με όσα αποκαλύπτονται και συνταράσσουν το πανελλήνιο.
Η προκλητική και περιφρονητική προς την κοινωνία του Κορυδαλλού  σιωπή του κ. Κασιμάτη , επιτρέπει σ’ όλους να προβαίνουν  δεύτερες σκέψεις και για τους λόγους με τους οποίους συνεργάστηκε με αυτές τις ΜΚΟ .
Η αποφυγή από πλευράς του , να δώσει όλες τις εξηγήσεις στα ερωτηματικά και σ΄όσα καταγγέλλονται από το σύνολο των εφημερίδων πανελλαδικής εμβέλειας , αποκαλύπτουν επακριβώς το πόσο ειλικρινής είναι  στις διακηρύξεις του περί διαφάνειας και χρηστής διοίκησης .
Σήμερα τον ρωτάμε: Κλήθηκε ο ίδιος ή στελέχη του ή άλλοι αρμόδιοι παράγοντες του Δήμου από  τους φορείς που διενεργούν τους σχετικούς ελέγχους να καταθέσουν ή να δώσουν εξηγήσεις ή να υποβάλλον κάποιο υπόμνημα , για τις ΜΚΟ Νόστος και Σώμα Εθελοντών Πυροσβεστών ή για κάποια εξ΄αυτών ; Και αν ναι πότε και γιατί δεν ενημέρωσε ούτε τη Δημοτική του Ομάδα και προπαντός το Δημοτικό Συμβούλιο ; Επίσης τι κατέθεσαν ;
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του συνόλου του Τύπου , τα οποία όχι μόνο δεν διαψεύστηκαν αλλά επιβεβαιώθηκαν εμμέσως από τους πλέον αρμοδίους ,οι δυο αυτές ΜΚΟ είναι  μεταξύ εκείνων που ήδη βρίσκονται στο « μικροσκόπιο» των ερευνών  « ΝΟΣΤΟΣ»
Όπως γράφαμε και χθες , επικεφαλής της ΜΚΟ « ΝΟΣΤΟΣ» ήταν μέχρι πρόσφατα ο  αντιδήμαρχος και στενότατος συνεργάτης του κ. Κασιμάτη , Δημήτρης Χριστοφορίδης . Η οποία αν και είχε κύριο σκοπό τη μέριμνα για τους παλιννοστούντες πόντιους ομογενείς έχει επεκταθεί και σε μια σειρά άλλες δραστηριότητες . Μια εξ΄αυτών ήταν και τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας , από τα οποία λάμβανε το 5% του συνολικού προυπολογισμού και από τους ελάχιστους Δήμους  στους οποίους τα ανέλαβε ήταν …τι σύμπτωση, ο Δήμος Κορυδαλλού.
Η λειτουργία και η δραστηριότητα της συγκεκριμένης ΜΚΟ  καθώς και τον ρόλο που είχε ( και έχει ;) σ΄αυτήν , ο κ. Χριστοφορίδης , είχε απασχολήσει πρόσφατα ακόμη και τη Βουλή .
Είναι ενδεικτικό τα όσα ανέφερε  ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ  στις 23 Φεβρουαρίου, με τίτλο « 8 οργανώσεις στο στόχαστρο  ΣΔΟΕ και ΕΛΑΣ . Από τη Λάρισα μέχρι το Μαρκόπουλο και από τον Κορυδαλλό  ως τον …Ινδικό Ωκεανό στρέφονται οι έρευνες  των Αρχών «.
ΤΟ ΒΗΜΑ , έγραφε σ΄εκείνο το δημοσίευμά του συγκεκριμένα ότι « σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του , η Εισαγγελία  Αθηνών έχει ζητήσει από το ΣΔΟΕ ελέγχους στις ΜΚΟ:Παγκόσμιο Δίκτυο Αλληλοβοήθειας – Κράτα Με , με έδρα το Μαρκόπουλο , ΝΟΣΤΟΣ , όπου υπήρχε συμμετοχή δημοτικών αρχόντων από τον Κορυδαλλό…» και παρακάτω πρόσθετε:
« Η ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ εμφανίζεται να έχε δημιουργηθεί  το 1995 « με σκοπό να διευκολύνει τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση να προσαρμοσθούν στις συνθήκες της ελληνικής κοινωνίας».
Ως πρόεδρός της εμφανίζεται αντιδήμαρχος Κορυδαλλού . Η οργάνωση , σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή , φέρεται ότι χρηματοδοτήθηκε το 2012 μς 1.020.000 ευθρώ  στο πλαίσιο προγράμματος κοινωφελούς εργασίας  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
« Εθελοντές Πυροσβέστες»
Η δεύτερη ΜΚΟ , που η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη , προσέτρεξε ασθμαίνοντας να συνεργαστεί μαζί της , όταν πρωτοεξελέγη ήταν το Σώμα Εθελοντών Πυροσβεστών Αναδασωτών.
Μάλιστα στο γκαράζ του Δήμου έστησε  «πυροσβεστικό» σταθμό με οχήματα.Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου , τα οχήματα που είχε στους « σταθμούς» αυτούς σε Δήμους που  συνεργαζόταν , « δεν είχαν πινακίδες ,δεν είχαν ασφαλιστήρια  και δεν είχαν πιστοποιηθεί για την καταλληλότητά τους από την Πυροσβεστική» ( ΤΑ ΝΕΑ  20/2/2014).
Τα οχήματα της εν λόγω ΜΚΟ  ήταν εκείνα που με  καμάρι ( !) παρουσίαζε σε κάθε …παρέλαση ( 28η Οκτωβρίου , 25 Μαρτίου ) ο κ. Κασιμάτης.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ , η εν λόγω ΜΚΟ  ήταν «  σύμφωνα με την αστυνομία μηχανή απάτης εις βάρος Δήμων αλλά και ιδιωτών που έσπευδαν  να κάνουν δωρεές και χορηγίες».
Τρία δε μέλη της διοίκησή της , ΗΔΗ κατηγορούνται  για απάτη , ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με όσα επίσημα ανακοινώθηκαν « από το 2000 έλαβε ΠΑΡΑΝΟΜΑ συνδρομές και δωρεές από Δήμους και ιδιώτες που υπερβαίνουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ»  γράφουν ΤΑ ΝΕΑ και προσθέτουν :
«Όπως διαπιστώθηκε  ποσά  του ενός εκατομμυρίου ευρώ διακινήθηκαν εξωτραπεζικά».