Γιάννης Μελάς - υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού

Ο δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού Γιάννης Μελάς γεννήθηκε το 1960. Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Δασκαλάκη. Ζουν στον Κορυδαλλό και έχουν δύο παιδιά, τον Στέλιο και τη Τζωρτζίνα.
   Δραστήριος και επιτυχημένος επαγγελματίας, ο Γιάννης Μελάς  αναπτύσσει εμπορικές δραστηριότητες  στον Κορυδαλλό εδώ και τριάντα χρόνια.
     Λάτρης του αθλητισμού, από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με το μπάσκετ ,εντάχθηκε στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ κι έγινε αρχηγός της. Κορυφαία διάκριση για το Γιάννη Μελά
η στιγμή που παρέλαβε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της εθνικής παίδων στο μπάσκετ. Η αγάπη του για τον αθλητισμό και η ενασχόλησή του με τα αθλητικά πράγματα της πόλης δε σταμάτησε και είναι γνωστές οι ποικίλες δραστηριότητες και οι άριστες σχέσεις του με όλα σχεδόν τα αθλητικά σωματεία και συλλόγους της  περιοχής. Στο πρόσφατο μάλιστα παρελθόν διετέλεσε και Αντιπρόεδρος του ΕΑΚ.
     Η αγάπη και το ενδιαφέρον του για τα κοινά εκδηλώθηκε από τα μαθητικά του χρόνια όπου, είτε ως μαθητής Γυμνασίου είτε ως μαθητής Λυκείου, ήταν Πρόεδρος των δεκαπενταμελών συμβουλίων.
     Οι δημοτικές εκλογές του 2006 αποτελούν την αφετηρία για την ενασχόλησή του με τα πράγματα της πόλης του Κορυδαλλού, από θεσμική πλέον θέση. Συμμετέχει στις εκλογές και εκλέγεται πανηγυρικά και με μεγάλη διαφορά πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε όλη την πόλη.
Η επανεκλογή του στις εκλογές του 2010 και πάλι ως πρώτου δημοτικού συμβούλου στον Κορυδαλλό απλά επιβεβαιώνει την ιδανική σχέση του Γιάννη Μελά με τους συμπολίτες του και τον επιβραβεύει για το πλούσιο κοινωνικό του έργο.
     Από το 2007 έως το 2012 ο Γιάννης Μελάς υπηρετεί τον Κορυδαλλό ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πρασίνου και ΚΕΠ, ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας και ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Παράλληλα υπήρξε μέλος του Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών και εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΑΣΔΑ.
     Το έργο του, ως Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών, είναι γνωστό σε όλη την πόλη αφού επί των ημερών του η κοινωνική πρόνοια του Δήμου για τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού έφτασε σε κορυφαίο επίπεδο. Η δε καθαριότητα κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Αντιδημάρχου Καθαριότητας αποτέλεσε πρότυπο και καλή πρακτική για τους γύρω δήμους.
     Το 2012 υπήρξε για το Γιάννη Μελά έτος ευθύνης, συνέπειας και σημαντικών αποφάσεων. Από νωρίς είχε διαπιστώσει ότι η δημοτική αρχή άρχισε να εξωκείλει και να εγκαταλείπει τις διακηρυγμένες θέσεις της για διαφανή οικονομική διαχείριση, ανοιχτή κοινωνική πολιτική ίσων ευκαιριών και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για το συμφέρον της πόλης. Στις αλλεπάλληλες επισημάνσεις, προτάσεις και πρωτοβουλίες του, η δημοτική αρχή ύψωσε ένα αδιαπέραστο τείχος συνεχίζοντας την ολέθρια οικονομική και κοινωνική της πολιτική με τα γνωστά στο πανελλήνιο πλέον τραγικά αποτελέσματα.
     Το Μάιο του 2012 ο Γιάννης Μελάς διαχωρίζει τη θέση του και ανεξαρτητοποιείται μαζί με άλλους τέσσερις δημοτικούς συμβούλους. Από το σημείο αυτό ξεκινά η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νέου, ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού μετώπου που φιλοδοξεί να φέρει την πόλη σε τροχιά ανάκαμψης διασφαλίζοντας  ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Κορυδαλλιώτες.
     Στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου, ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός «ΕΔΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ» με επικεφαλής το Γιάννη Μελά,  διεκδικεί την ανάληψη της διοίκησης της πόλης αντιμετωπίζοντας μια μεγάλη πρόκληση: Να ξαναδώσει στην πόλη τη χαμένη της αισιοδοξία, την αίγλη και τη ζωντάνια που πάντα τη χαρακτήριζε στο παρελθόν.