Γιατί δεν θα ψηφίσω Τσαβαρή.

Τα παρακάτω έχουν δημοσιευθεί κατ' επανάληψη στον ηλεκτρονικό τύπο και ο δήμαρχος έχει κληθεί να απαντήσει. Δεν το έκανε μέχρι σήμερα για τους δικούς του λόγους....
Κύριε Τσαβαρή και κύριοι της συμπολίτευσης η διαφάνεια και η εντιμότητα απαιτούν
φως.
Οφείλετε να απαντήσετε στον κάθε καλοπροαίρετο Σαλαμίνιο,
στον κάθε καλοπροαίρετο ψηφοφόρο. Θα είμαστε ευγνώμονες αν ανασκευάζατε τις κατηγορίες που ακούγονται και θα γινόμαστε ένθερμοι υποστηρικτές σας. Τολμήστε το.

Θέλει αρετήν και τόλμην η "καθαρότητα των ουρανών".

  1. Λατομείο Αγγέλου.

Στο προεκλογικό πρόγραμμα διαβάζουμε:  "δεν θα επιτρέψουμε την μεταφορά λατομικών προϊόντων εκτός Σαλαμίνας, παράλληλα θα επιβάλλουμε την άμεση αποκατάσταση του περιβάλλοντος". Όλοι θυμόμαστε τον  ηρωικό Τσαβαρή, να πέφτει στις ρόδες των φορτηγών και να φωνάζει  "ούτε ένα χαλίκι εκτός Σαλαμίνας", "όχι στο ξεπούλημα της Σαλαμίνας". Μπράβο Τσαβαρή, είμαστε μαζί σου, φωνάζαμε τότε, μεθυσμένοι από τις "ηρωικές" πράξεις σου.

Μόλις έκατσες στη δημαρχιακή καρέκλα, έπαθες ολική αμνησία.

Ο Αγγέλου από πολέμιος έγινε φίλος, τον ανακήρυξες ευεργέτη, παραδέχθηκες ότι έκανες μυστικές συνομιλίες μαζί του, δεν εισέπραξες ούτε ένα ευρώ από τα οφειλόμενα λατομικά τέλη.

Ποτέ δεν εξήγησες γιατί οι επαφές έπρεπε να κρατηθούν μυστικές αφού ήταν για το καλό μας.

Ποτέ δεν μάθαμε με τι στοιχεία υπολόγισες τα λατομικά τέλη  αφού δεν κατέθετε περιοδικές δηλώσεις και αρνιόταν να συνεργαστεί.

Ποτέ δεν μάθαμε γιατί δεν εφάρμοσες τις αποφάσεις 186/2011 και 66/2013 που πρόβλεπαν τοποθέτηση καταμετρητών ώστε να ελέγχουν τα υλικά και να υπολογίζουν τα τέλη.

Κανείς δεν ξέρει γιατί δεν τον υποχρέωσες να κάνει αποκατάσταση όπως υποσχόσουν και όπως ψήφισε το δ/σ.

Κανείς δεν ξέρει γιατί τον άφησες να κλέβει εκατοντάδες νταλίκες κατασχεμένα υλικά την ημέρα.

Κανείς δεν ξέρει γιατί δεν διεκδίκησες τα υλικά υλικά για τις ανάγκες του δήμου.

Κανείς δεν ξέρει γιατί έπρεπε να πάρει και το τελευταίο χαλίκι για να του δεσμεύσεις το ΑΦΜ και να εφαρμόσεις τον ΚΕΔΕ.

Κανείς δεν ξέρει γιατί τον πλήρωσες αφού χρωστάει εκατομμύρια (ΑΔΑ:ΒΕΥΑΩ1Ε-Ψ7Δ).

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνουν οι απαιτήσεις του δήμου αν κηρύξει πτώχευση.

Κανείς δεν ξέρει τι έγιναν τα πρόστιμα που επέβαλε η διεύθυνση μεταλλείων με δικαιούχο τον δήμο.

EMNE/Φ.11.3.ΠΡ.5Ψ/3917/ 8-11-12       16.000 ευρώ

ΕΜΝΕ/Φ.11. 3.ΠΡ.5Ψ/4555/13-12-12     35.000 ευρώ.

ΕΜΝΕ/Φ.11.3ΠΡ5Ψ/2038/ 31-5-2012     10.000  ευρώ                                                                

ΕΜΝΕ/Φ.11.3ΠΡ5Ψ/ΟΙΚ484/18-2-2013   16.000  ευρώ

Κανείς δεν ξέρει πώς αντιλαμβάνεσαι τη νομιμότητα και την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.


2. Αδιαφάνεια, αντιδημοκρατική λειτουργία.

Το προεκλογικό πρόγραμμα λέει:

"Ιδρύουμε διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό για τη μετάδοση των συνεδριάσεων των οργάνων του Δήμου."  "Ενισχύουμε τον κοινωνικό έλεγχο, με ανάρτηση όλων των αποφάσεων στο διαδίκτυο".

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Τα οικονομικά στοιχεία είναι απόρρητα, αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής δεν δημοσιεύονται, καμία δαπάνη δεν είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο (http://et.diavgeia.gov.gr/f/salamina/spending), τα εντάλματα πληρωμής είναι επτασφράγιστο μυστικό η αντιπολίτευση ζητάει έγγραφα που δεν δίνονται ούτε με εισαγγελική παραγγελία, τα ανταποδοτικά είναι σαν κρατικά μυστικά. Κανείς δεν ξέρει πόσα εισπράττουμε από νερό, εντάξεις στο σχέδιο, τέλη ρύπανσης, σε ποιους κωδικούς μπαίνουν και πώς χρησιμοποιούνται.

Σκοτάδι αδιαπέραστο.!


3. Το μεγάλο κόλπο της Ρεβυθούσας.

Είναι απίστευτη η κυνικότητα με την οποία ο δήμαρχος παραδέχεται ότι παρανομεί, ότι δεν εισπράττει τέλη και φόρους εκατομμυρίων και ότι τα αφήνει να παραγράφονται.

α) Λέει στην εισήγησή του στην οικονομική επιτροπή (205/2013, ΑΔΑ: ΒΛΠΠΩ1Ε-0ΕΒ).

"Ο Δήμος Σαλαμίνας δεν έχει εισπράξει κατά το παρελθόν επιμέρους δημοτικά τέλη και φόρους σε βάρος της ΔΕΣΦΑ ΑΕ, πλην των τελών καθαριότητας. Ο Δήμος Σαλαμίνας δεν έχει εισπράξει τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου εδάφους – υπεδάφους, τα οποία έχουν προσδιοριστεί δυνάμει της υπ’ αριθμ. 365/2012 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπλέον, δεν έχουν επιβληθεί και εισπραχθεί άλλα τέλη και φόροι, όπως είναι το τέλος διέλευσης και χρήσης όσον αφορά τους αγωγούς που διατηρεί η εν λόγω εταιρεία, καθώς επίσης και ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων".

Αυτά είναι τα λόγια του ίδιουΤσαβαρή. Μνημείο θράσους, και εγκληματικής αμέλειας.

Με βάση την απόφαση που επικαλείται (365/2012, ΑΔΑ:ΒΕΦ2Ω1Ε-5ΩΖ), η ΔΕΣΦΑ πρέπει να πληρώνει 9,1 εκατομμύρια το χρόνο (130.000 κ.μ. Χ 70 €/κ.μ.)

Κατά περίεργο τρόπο, όχι μόνο δεν τα εισπράττει αλλά τα αφήνει να παραγράφονται.

Το ερώτημα είναι βασανιστικό, εγκληματική αμέλεια ή ψυχρός δόλος??

Απαντήστε κύριε δήμαρχε..

β). Με κατεπείγουσα εισήγηση ψηφίζεται η απόφαση 99/2011 (ΑΔΑ: 4ΑΗΟΩ1Ε-Ι) που επιβάλλει τέλη ρύπανσης σε ναυπηγεία, μηχανουργεία, ΔΕΣΦΑ κλπ ως εξής:

Για καλυμμένους χώρους 2.64 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Για ακάλυπτους χώρους 1,48 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Με τη μικρότερη δυνατή χρέωση, αντιστοιχούν για τη ΔΕΣΦΑ 2,66 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. (1,8 εκ. τ.μ. Χ 1,48)

Ανάλογα ποσά πρέπει να υπολογισθούν σε ναυπηγεία, ρυπογόνες  δραστηριότητες, ΟΛΠ, κλπ.

Τι έχει εισπραχθεί μέχρι σήμερα? Το απόλυτο μηδέν....  

Στην ίδια εισήγηση (205/2013) παραδέχεται ότι επί θητείας του έχουν παραγραφεί τέλη και δικαιώματα τριών χρόνων. Ποιος σας εμπόδισε κύριε Τσαβαρή να τα βεβαιώσετε ώστε να μην παραγραφούν?

Απαντήστε κύριε δήμαρχε..


4. Σατανικές συμπτώσεις !

α)  Μία εβδομάδα μετά την ψήφιση των τελών ρύπανσης σε ναυπηγεία, μηχανουργεία, ΟΛΠ, ΔΕΣΦΑ, (15-3-11) ο δήμαρχος στέλνει την επιστολή  6129 (23-3-2011) στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΣΦΑ, με την οποία του ζητάει "να συνεργασθούν για το καλό του... δήμου"!

Τι καλό είδαμε ας το εξηγήσει ο ίδιος. Μόνο κάτι φιλοδωρήματα σε στυλ ελεημοσύνης. Το περιεχόμενο των συνομιλιών παρέμεινε άγνωστο.

Κάτι μεσολάβησε και οι αποφάσεις "ξεχάστηκαν", τα τέλη δεν εισπράχθηκαν ποτέ και τα εκατομμύρια πέταξαν.!! Τι ήταν αυτό άραγε?

Το κερασάκι στην τούρτα είναι το συμβόλαιο υπ. αριθ. 12.161/2012 μεταξύ ΔΕΣΦΑ Α.Ε και Δήμου Σαλαμίνας για το οποίο κανείς, ποτέ, δεν ενημερώθηκε!!

β) Στις 15-6-2011 ψηφίζονται εξοντωτικά μέτρα εναντίον της επιχείρησης Αγγέλου που περιλαμβάνουν προσωρινό κλείσιμο, νέες άδειες, αποκατάσταση λατομείου, τοποθέτηση καταμετρητών, μέχρι και διαβροχή υλικών κατά την μεταφορά. (ΑΔΑ: 4ΑΣΠΩ1Ε-ΚΑΑ) 

Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος ο δήμαρχος στις 4/3/13, την ίδια περίοδο που έπαιρνε τα εξοντωτικά μέτρα, έκανε και μυστικές συμφωνίες μαζί του. (http://thesalaminians.files.wordpress.com/2013/03/cf83cf85cebccf86cf89cebdceafceb1-cf84cf83ceb1ceb2ceb1cf81ceae-ceb1ceb3ceb3ceadcebbcebfcf85.mp3).

Πάλι κάτι μεσολάβησε και τα μέτρα "ξεχάστηκαν", η αποκατάσταση λησμονήθηκε και η παράνομη δραστηριότητα συνεχίστηκε.!

γ).  Στις 26-6-12  ο δήμαρχος εισηγείται: (ομόφωνη απόφαση 161/2012 ΑΔΑ: Β41ΛΩ1Ε-8Σ9). 

"πλήρη απομάκρυνση του ΟΛΠ απ' το νησί μας χωρίς διαπραγμάτευση στηρίζοντας απόλυτα την πολιτιστική μας κληρονομιά, τη διατήρηση των αδόμητων ζωνών Α΄ στην περιοχή του αρχαίου λιμένα και τη μεταφορά των ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων το συντομότερο δυνατόν στο Σκαραμαγκά.

Σε περίπτωση διαφωνίας με τον Ο.Λ.Π. να προχωρήσει ο Δήμος σε συνεργασία με τους Νομικούς του Συμβούλους σε ενέργειες , όπως είναι η δίωξη του Ο.Λ.Π. για τις καταστροφές που έχει επιφέρει σε βάρος του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος".

Θα περίμενε κανείς να αρχίσει το κυνήγι και το ξήλωμα των παράνομων και των βιαστών του περιβάλλοντος. Το ακριβώς αντίθετο. Τέλη, φόροι, δικαιώματα, αποκαταστάσεις, απομακρύνσεις, νομικές διεκδικήσεις, βούλιαξαν στο βούρκο των ναυπηγείων του ΟΛΠ και των μεγάλων συμφερόντων!!

Τι μεσολάβησε?

Απαντήστε κύριε δήμαρχε.


5. Αδιαφορία για την καταστροφή του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Λέει το πρόγραμμα Τσαβαρή.

"Απομάκρυνση των ναυαγίων από το Αρχαίο Λιμάνι", "σεβασμός στην Εθνική κληρονομιά, προστασία του περιβάλλοντος", "ανάπλαση - ανάδειξη χώρου Τύμβου Σαλαμινομάχων και Αρχαίου Λιμένος ", "αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου με ευρύτατη συμμετοχή".

Ωραία, παχιά, αλλά κούφια λόγια.

Η πραγματικότητα είναι αντιδιαμετρική.

Οι αποφάσεις για απομάκρυνση των ρυπογόνων μονάδων ξεχάστηκαν μόλις ο δήμαρχος έκατσε στη δημαρχιακή καρέκλα. Το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον συνέχισε να καταστρέφεται,  οι ρυπογόνες δραστηριότητες αυξήθηκαν, οι αρχαιολογικές ζώνες κακοποιήθηκαν, τα σαπιοκάραβα παρέμειναν, οι αμμοβολές και τα σλοπ συνεχίζουν να ρυπαίνουν, η υγεία μας επιβαρύνεται, η παρανομία ζει και βασιλεύει, οι παράνομοι δεν πληρώνουν. Ο ΟΛΠ δεν έφυγε, το ΓΠΣ ξεχάστηκε, οι ζημιές στην πολιτισμική κληρονομιά εντείνονται, οι σκουπιδότοποι καλά κρατούν, οι υποσχέσεις έγιναν κουρελόχαρτα. Τώρα μαθαίνουμε ότι ο ΟΛΠ ετοιμάζει μόνιμες εγκαταστάσεις σλοπ  στην περιοχή μας (http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1167612/olp-prokhryxh-diagonismoy-gia-diaheirish.html).

Δήμαρχος υπάρχει??


6. Απ' ευθείας αναθέσεις, προκλητικές συμβάσεις.

Υπάρχουν δεκάδες προκλητικές φωτογραφικές αναθέσεις.

Τρεις περιπτώσεις.

α. Απ' ευθείας ανάθεση σύνδεσης του δικτύου ακαθάρτων με το αντλιοστάσιο Α1

Προσέξτε διαδικασία.

Στις 5 Απριλίου 2011 συνέρχεται η οικονομική επιτροπή και καλεί την εταιρία ΖΙΤΑΚΑΤ να δώσει προσφορά. Την ίδια ημέρα εκδίδεται η πρόσκληση ενδιαφέροντος, την ίδια ημέρα η εταιρία έχει έτοιμη την προσφορά την ίδια ημέρα την καταθέτει στην οικονομική επιτροπή, την ίδια ημέρα κατακυρώνεται  ο "διαγωνισμός" ελλείψει ανταγωνιστή!!!  (450.000 ευρώ) (ΑΔΑ: 4ΑΘ4Ω1Ε-Χ),  την ίδια ημέρα ψηφίζεται η πίστωση, την ίδια ημέρα δεσμεύεται το ποσό.

Σατανική σύμπτωση: Το ποσό της προσφοράς ήταν ακριβώς ίδιο με αυτό που υπήρχε διαθέσιμο στον αντίστοιχο κωδικό. Υπόλοιπο ακριβώς μηδέν! (0,00) (ΑΔΑ: 4ΑΓΡΩ1Ε-3).

Η επίσημη αιτιολογία της απ' ευθείας ανάθεσης είναι ότι κινδύνευε η υγεία των κατοίκων. Το άρθρο 9 του Π.Δ. 171/1987 που επικαλείται η απόφαση,  αναφέρεται σε έκτακτες περιπτώσεις που προκύπτουν μετά από θεομηνία ή ανωτέρα βία.

Λέει το άρθρο: "Αν υπάρχει ανάγκη κατεπείγουσα, που προέκυψε από θεομηνία ή ανωτέρα βία και χρειάζεται να αντιμετωπισθεί αμέσως".

Ποια θεομηνία, ποια ανωτέρα βία, μόνο η θεομηνία των κυβερνώντων. Η αποχέτευση χρονίζει δεκαετίες, ο ένας μήνας τους μάρανε!..

β. Απόφαση 421 /2013 ΑΔΑ: ΒΛ13Ω1Ε-ΖΜ7 προμήθεια καυσίμων-λιπαντικών. Προϋπολογισμός ένα εκατομμύριο, έκπτωση 0,1%.

Απόφαση δημάρχου για απ' ευθείας ανάθεση προμήθειας καυσίμων Αρ. πρωτ : 793/13/1/14  ΑΔΑ: ΒΙΨΠΩ1Ε-ΟΓΧ  αξία 199.637 έκπτωση 0,00% και 0,1 %!

γ. Άλλες απ' ευθείας αναθέσεις:

ΑΔΑ: Β4Μ1Ω1Ε-ΛΣ5 24.408 , ΑΔΑ: Β4Μ1Ω1Ε-ΜΜΝ 23.370, ΑΔΑ: Β4Θ1Ω1Ε-ΞΞ9  24.532, ΑΔΑ: Β44ΤΩ1Ε-ΜΨ3   45.000,  ΑΔΑ: Β44ΤΩ1Ε-Ρ2Β  44.781... Ο κατάλογος είναι ατέλειωτος.

δ. κατατμήσεις έργων.

Απόφαση 139/2-10-12 ΑΔΑ: Β425Ω1Ε-8Ε0  Απομάκρυνση ογκωδών απορριμμάτων από χ.ζ.λ.  24.600 ευρώ. Απόφαση 145/12-10-12  ΑΔΑ: Β425Ω1Ε-Υ76    Περισυλλογή μπαζών  από χ.ζ.λ.                             24.600 ευρώ Δύο ταυτόσημες εργασίες, ψηφίστηκαν σε διάστημα λίγων ημερών και η ανάθεση έγινε απ' ευθείας.

ΑΔΑ: 4Α8ΛΩ1Ε-ΨΦΥ : 20.000 και ΑΔΑ: 4Α8ΛΩ1Ε-5Λ1 : 20.000  Δύο ομοειδείς εργασίες για την εκμάθηση του διπλογραφικού συστήματος , σπάνε στα δύο για να ανατεθούν απ' ευθείας.

Παρόμοιες περιπτώσεις πολλές...


7. Νέα δάνεια, επιμήκυνση παλιών, μετατροπή επενδυτικών δαπανών σε λειτουργικές.

Κάποιοι μιλάνε για νοικοκύρεμα και μείωση δανεισμού. Ας δούμε τα νούμερα.

α) Δάνειο ύψους 4.550.037,86 € από Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, διάρκεια 25 χρόνια, επιτόκιο πάνω από 5%, εκχώρηση μελλοντικών εσόδων ως εγγύηση.! (ΑΔΑ: Β4ΣΥΩ1Ε-5Χ0)

β) Επιμήκυνση αποπληρωμής δανείου 10 εκατ. για είκοσι χρόνια μέχρι 31/12/2034.! (ΑΔΑ: Β4ΣΥΩ1Ε-520)

Με τον τρόπο αυτό αντλούνται πόροι από το μέλλον και φορτώνονται βάρη στις επόμενες γενιές.

Νοικοκύρεμα ή φέσωμα??

γ) Μετατροπή επενδυτικών δαπανών σε λειτουργικές.

386/2012 ΑΔΑ: ΒΕΦΣΩ1Ε-ΜΜ9 107.187€ μετατροπή από επενδυτικές σε λειτουργικές δαπάνες

366/2012 ΑΔΑ: ΒΕΦ2Ω1Ε-Ρ5Ο 34.457 μετατροπή από επενδυτικές σε λειτουργικές δαπάνες

239/2012 ΑΔΑ: Β432Ω1Ε-ΙΟΖ 34.457 μετατροπή από επενδυτικές σε λειτουργικές δαπάνες

263/2012 ΑΔΑ: Β43ΒΩ1Ε-3ΝΣ 34.457 μετατροπή από επενδυτικές σε λειτουργικές δαπάνες

450/2011 ΑΔΑ: ΒΟΝ0Ω1Ε-Α34 105.279 μετατροπή από επενδυτικές σε λειτουργικές δαπάνες

219/2011 ΑΔΑ: 4Α3ΙΩ1Ε-Ο 105.279 από επενδύσεις σε λειτουργικές

Ο κατάλογος είναι μακρύς, οι επενδύσεις μένουν στα χαρτιά!


8. Η αμαρτωλή συμπληρωματική της αποχέτευσης.

Εδώ ο δήμαρχος φάνηκε συνεπής. Λέει το προεκλογικό πρόγραμμα:

"Επέκταση του δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης στα όρια της πόλης Σαλαμίνας που δεν προβλέπεται από το εκτελούμενο έργο".

Κάποιοι σχεδίαζαν να μας φορτώσουν με εκατομμύρια αφού δεν υπήρχε εξασφαλισμένη κοινοτική ή κρατική χρηματοδότηση. Ζήλεψαν το 1% της κύριας αποχέτευσης και προσπάθησαν να το μιμηθούν. Μόνος τρόπος ήταν να το "κοτσάρουν" σαν συμπληρωματική στην κύρια αποχέτευση. Το προσπάθησαν με νύχια και με δόντια αλλά δεν "έκατσε". Το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τρεις φορές, την αμαρτωλή συμπληρωματική με αιχμές για σκάνδαλο ("σοβαρές πλημμέλειες που δεν μπορούν να παρακαμφθούν"). Ο δήμαρχος επέμεινε, πήγε στο κλιμάκιο, έφθασε στην ολομέλεια, αγνόησε τις εισηγήσεις της νομικής υπηρεσίας, προσέλαβε ξένους δικηγόρους, ξόδεψε τα λεφτά του δήμου, αλλά έμεινε με άδεια χέρια.

Αγαπάει ο Θεός... και το νοικοκύρη!!


9. Το έγκλημα της Τούρλας.

Η παραχώρηση της Τούρλας στον ΟΛΠ με πρόσχημα την αποκατάσταση, ήταν ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που πήγε να στηθεί σε βάρος  της Σαλαμίνας. Ματαιώθηκε χάρη στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης,  τον ξεσηκωμό φορέων, παραγόντων, οργανώσεων και πολιτών. Το θέμα πήρε διαστάσεις, οι μεθοδεύσεις ήταν διάτρητες, αμαρτωλά πρωτόκολλα συνεργασίας ξεσκεπάστηκαν, η μελέτη έμπαζε από παντού. Το περιφερειακό συμβούλιο είπε βροντερό όχι, ο γραμματέας της αποκεντρωμένης το χαστούκισε, το δασαρχείο και ο ΟΡΣΑ έδωσαν τη χαριστική βολή. Η Τούρλα σώθηκε, ο ΟΛΠ και τα κοράκια που παραμόνευαν απογοητεύθηκαν.

Ο δήμαρχος δεν το έβαλε κάτω. Ξέχασε την αποκατάσταση που τόσο διαφήμιζε και επινόησε την ισοπέδωση και ανοικοδόμηση. Ξέθαψε μία βρικολακιασμένη και τριτοκοσμική σύμβαση της δεκαετίας του 80 την εμπλούτισε και την ξανάφερε. Στο μεταξύ ο χώρος είχε κηρυχθεί αναδασωτέος και απαγορευόταν κάθε είδους επέμβαση. Έφθασε στο σημείο να προτείνει μερική άρση της αναδάσωσης αλλά είδε μπροστά τοίχο και εγκατέλειψε.

Η οικοπεδοποίηση ματαιώθηκε, η Τούρλα σώθηκε για δεύτερη φορά.

Σήμερα παραμένει η απόφαση 124/2013 (ΑΔΑ: ΒΕ5ΠΩ1Ε-Δ65)  περί "αποκατάστασης στην Άκρα Τούρλα με τριμερή σύμβαση ΟΡΣΑ-Δήμου-ΟΛΠ, και κατάθεση εγγυητικής επιστολής από τον ΟΛΠ". Ο ΟΡΣΑ θα κάνει αποκατάσταση, ο δήμος θα επιβλέπει και ο ΟΛΠ θα βάλει το χρήμα. Ποιο χρήμα?

Αυτοί που κάποτε κόπτονταν για "το αίσχος της Τούρλας", σήμερα σφυράνε κλέφτικα.

Αποφάσεις, μάσκες και περιβαλλοντικές ευαισθησίες βούλιαξαν στα βαθιά.


10. Τεράστιες σπατάλες, αδιαφάνεια, παραίτηση από ένδικα μέσα..

α) Οι μέχρι τώρα δαπάνες για επισκευές οχημάτων του δήμου, ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο.

Έχουν "επισκευασθεί" ενενήντα διαφορετικά οχήματα!, υπάρχουν οχήματα που έχουν επισκευασθεί τριάντα φορές ! (ΚΗΥ 6592) και επισκευές που στοίχισαν 25.000 ευρώ!! (ΚΗΥ 6450).  Δεδομένου ότι η αξία των οχημάτων είναι πολύ μικρότερη απ' την αξία των επισκευών (ΑΔΑ: 4Α58Ω1Ε-7ΕΑ), μπαίνει θέμα διαφάνειας, σκοπιμότητας και χρηστής διαχείρισης. Ποιος δίνει μιάμιση φορά την αξία του οχήματός του να το επισκευάσει? Με τα χρήματα αυτά αγοράζαμε δεκαπέντε ολοκαίνουρια απορριμματοφόρα (ΑΔΑ: ΒΕΖΑ7ΛΒ-ΧΞΧ, αξία απορριμματοφόρου με ΦΠΑ 98.500 ευρώ). "Δυστυχώς" τα καινούρια δεν χρειάζονται επισκευές και η σπέκουλα δεν "παίζει".

β). Δαπάνες ψεκασμών. Δώσαμε πάνω από εκατό χιλιάδες για ψεκασμούς φοινίκων τη στιγμή που έχουμε επαρκή υπηρεσία πρασίνου με προσωπικό και μέσα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τα προσβλημένα δέντρα πενταπλασιάσθηκαν επί θητείας Τσαβαρή (ΑΔΑ: ΒΛ10Ω1Ε-ΡΝ6). Τώρα πρέπει να δώσουμε άλλα χρήματα για κόψιμο και θάψιμο.  Χρηστή διοίκηση ή προκλητική σπατάλη?

γ). Παραιτήσεις από ένδικα μέσα χωρίς σύμφωνη γνώμη της νομικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ. 2 του Καλλικράτη, οι παραιτήσεις από ένδικα μέσα χωρίς έγκριση της νομικής υπηρεσίας είναι άκυρες. Παρ' όλα αυτά ο δήμαρχος έχει σωρεία τέτοιων παραιτήσεων χωρίς νομική έγκριση.

Απόφαση 418 /2013 ΑΔΑ: ΒΛ0ΧΩ1Ε-ΨΩ7. Παραίτηση χωρίς εισήγηση νομικής υπηρεσίας ποσό 280.335

Απόφαση 272/2011 ΑΔΑ: 4Α8ΦΩ1Ε-5ΞΗ Πληρωμή ΖΙΤΑΚΑΤ. Χωρίς εισήγηση νομικής υπηρεσίας ποσό 45.969

Απόφαση 451/2011  ΑΔΑ: ΒΟΝ3Ω1Ε-ΓΞ1. Αντίθετα με εισήγηση του τμήματος λογιστηρίου. Ποσόν 17.432

Απόφαση 442/2011 ο.ε. ΑΔΑ: 45Ψ0Ω1Ε-ΕΤ0 Αντίθετα με εισήγηση της οικον. υπηρεσίας. Ποσόν 10.000

Ο κατάλογος είναι τεράστιος.


11. Απένταξη του δημοτικού σχολείου Σεληνίων από την χρηματοδότηση του ΟΣΚ λόγω εμμονής του δημάρχου να αγοράσει οικόπεδο φίλου του.

Με την απόφαση αριθ. 20632/29-7-2011 ορίζεται ελάχιστη έκταση οικοπέδου τρία στρέμματα.

Με την απόφαση 207/2011 ΑΔΑ: 4ΑΜΘΩ1Ε-7ΘΕ ορίζεται σχολική επιτροπή αξιολόγησης οικοπέδων.

Η επιτροπή αφού εξέτασε τις προσφορές, κατέληξε σε οικόπεδο που δεν ήταν της αρεσκείας του δημάρχου. Το οικόπεδο του φίλου δεν πληρούσε τις προδιαγραφές λόγω μικρής έκτασης και ρυμοτομίας. Παρ' όλα αυτά ο δήμαρχος επιμένει. Εισηγήθηκε και το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε να αγοράσει το συγκεκριμένο οικόπεδο. Η απόφαση απορρίφθηκε από το γενικό γραμματέα σαν παράνομη αλλά  ο δήμαρχος το βιολί του.

Καθαίρεσε την προηγούμενη επιτροπή που είχε διορίσει (!) και όρισε νέα με μοναδικό σκοπό να εγκρίνει το συγκεκριμένο οικόπεδο (!) (ΑΔΑ: ΒΛΛΘΩ1Ε-ΣΩΟ). Οι μήνες και οι χρόνοι πέρασαν, το έργο απεντάχθηκε, τα χρήματα χάθηκαν.

Ποια παιδιά, ποιο σχολείο??


12. Βιομηχανία πλαστών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς με τεράστιες μίζες.

Οι αλλοδαποί πλήρωναν από χίλια  μέχρι δύο χιλιάδες ευρώ για κάθε πλαστή βεβαίωση που έπαιρναν από το δήμο Σαλαμίνας.

Η ετήσια ανανέωση στοίχιζε 300 με 500 ευρώ. Η βιομηχανία δούλευε άψογα, οι αλλοδαποί έρχονταν απ' όλη την Ελλάδα, έβγαζαν μαϊμού χαρτιά, το χρήμα έρεε. Κάποιοι μιλάνε για χιλιάδες μαϊμουδόχαρτα και για εκατομμύρια που πήγαν σε μαύρες τσέπες. Η δουλειά "βρώμισε" όταν η βιομηχανία πήρε τεράστιες διαστάσεις. Ο δήμος έγινε κόκκινο πανί, αστυνομία, λιμάνια, αεροδρόμια, όταν έβλεπαν βεβαίωση του δήμου Σαλαμίνας σήμαιναν συναγερμό, διασταύρωναν τα στοιχεία με το αρχείο της Περιφέρειας και οι δύσμοιροι αλλοδαποί που είχαν πληρώσει τα μαύρα χαρτιά, έπαιρναν το δρόμο της απέλασης. Οι μόνοι που δεν έπαθαν τίποτα είναι οι  υπεύθυνοι της απάτης. Ο δήμαρχος  πήρε την απόφαση 237/2013  (ΑΔΑ: ΒΛΛΙΩ1Ε-9Κ7)  με την οποία έκλεισε το τμήμα αλλοδαπών για να κάνει "εκκαθάριση μητρώου". Κανείς δεν έμαθε πόσες ήταν οι μαϊμού βεβαιώσεις, ποιος ήταν υπεύθυνος, και πώς τιμωρήθηκε.

 Μαύρο, πυκνό, αδιαπέραστο σκοτάδι!!

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό ή το θεριό το Γιάννη??


13. Τσουβάλιασμα ανταποδοτικών, ξεπούλημα του δικτύου ύδρευσης.

Ο δήμαρχος, κατά παράβαση κάθε νόμου περί ανταποδοτικών, δεν διαθέτει τα χρήματα για τους σκοπούς που εισπράττονται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τρύπες και κάποιοι να πληρώνουν τα χρέη άλλων.

Κανείς δεν έμαθε πού πήγαν τα εκατομμύρια των εισπράξεων της ύδρευσης, τα εκατομμύρια των εντάξεων στο σχέδιο και τα άλλα ανταποδοτικά.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί ο δήμαρχος παραχώρησε ένα τεράστιο δίκτυο που στοίχισε εβδομήντα εκατομμύρια, κανείς δεν ξέρει γιατί δεν μπορούμε το διαχειριστούμε τώρα, και τι θα το κάνουμε μετά από είκοσι χρόνια. "Διαφάνεια", "νομιμότητα"..


14. Εμπλοκή με τις λίστες του ΣΔΟΕ, έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του δήμου.

Εδώ και δύο χρόνια το όνομα του δημάρχου φιγουράρει στις λίστες των ατόμων που ελέγχονται απ' το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό. Ο δήμαρχος ενώ στέλνει στα δικαστήρια για ασήμαντες αφορμές, κάνει πως δεν καταλαβαίνει για τον διασυρμό του στο πανελλήνιο. Όσο δεν κάνει το αυτονόητο, να κάτσει στο σκαμνί τους υποτιθέμενους συκοφάντες,  η κατηγορία θα παραμένει και τα σύννεφα θα πυκνώνουν.. Πρόσφατα έγινε και το γνωστό διπλό ντου του ΣΔΟΕ στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, χωρίς κανείς  να αισθανθεί την ανάγκη να ενημερώσει  τους δημότες τι έψαχνε και τι στοιχεία πήρε. Όχι το αποτέλεσμα του ελέγχου που είναι αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ, αλλά το αντικείμενο του ελέγχου, που είναι υποχρέωση του δημάρχου.

Κάποιος μίλησε για καθαρό ουρανό.!


15. Ο δήμαρχος των έργων??

Ο δήμαρχος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, κομπάζει για τα έργα της περιφέρειας εννοώντας ότι είναι δικά του.  Δεν λέει όμως σε ποιες μελέτες στηρίχθηκε και ποιος τις έκανε. Δεν λέει πότε θα γίνει η αποχέτευση Μουλκίου που στηρίζεται σε δική του μελέτη. Δεν μας εξήγησε γιατί  σνομπάριζε τον κ. Κατσικάρη όταν ερχόταν να κάνει επιθεώρηση στο δίκτυο ομβρίων. Όχι μόνο δεν πήγαινε να τον συνοδεύσει αλλά  ούτε κλητήρα δεν έστελνε για τα μάτια του κόσμου (http://salamina-press.blogspot.gr/2013/05/blog-post_5181.html).  Σήμερα κομπάζει για ό,τι χλεύαζε.

Το ψέμα, η πολιτική απάτη, η κοροϊδία, ο αμοραλισμός, ο αυταρχισμός, οι απειλές, οι εξαγορές συνειδήσεων, το βόλεμα, οι μυστικές συμφωνίες, οι υπόγειες διαδρομές, οι προσωπικές πολιτικές, και όλες οι παθογένειες  του πελατειακού πολιτικού συστήματος που ζήσαμε και ζούμε, πρέπει κάποτε να εκλείψουν.


Να προβληματιστούμε σοβαρά, να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας.
Πολίτες Σαλαμίνας..


Αναδημοσίευση ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΑ