Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ του Ατρομήτου, Γ. Σπανός



Ο "ατρόμητος" Γ.Σπανός, που κατέληξε στη φυλακή

Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός είναι ένα πρόσωπο που έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του -και όχι για καλό λόγο-, μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων που αποκαλύφθηκε ύστερα από αστυνομική έρευνα και επιχείρηση της Ασφάλειας.
Ο άλλοτε «ατρόμητος» άνδρας βρίσκεται ανάμεσα στους 16 συλληφθέντες για την υπόθεση λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων, ενώ οι διάλογοι μελών του κυκλώματος που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τον «καίνε».

Ο Γιώργος Σπανός γεννήθηκε στη Νίκαια πριν από 44 χρόνια και είναι παντρεμένος με την Ανδριάνα Νικολούδη με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.
Είναι είναι πρόεδρος της γνωστής πετρελαϊκής εταιρίας ΕΤΕΚΑ, τα ηνία της οποίας παρέλαβε από τον πατέρα του Μιχάλη το 1995, αφού σπούδασε διοίκηση των επιχειρήσεων.
Ο κ. Σπανός έχει κρατήσει γενικά χαμηλό, λαϊκό θα λέγαμε προφίλ και δεν επιχείρησε ποτέ να πλασαριστεί ως ένας απρόσιτος επιχειρηματίας. Μάλιστα, έχει επιλέξει να μένει στο Σχιστό.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΤΕΚΑ ιδρύθηκε το 1983 και σήμερα αριθμεί 270 πρατήρια σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα ο κ. Σπανός είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της MEGA MOTORS.
Η ΕΤΕΚΑ, η οποία επεκτάθηκε και στον τομέα των λιπαντικών καταλαμβάνει την έκτη θέση ανάμεσα στις ελληνικές εταιρίες καυσίμων.
Παρά την κρίση που μαστίζει και τον κλάδο των καυσίμων, ο Γιώργος Σπανός χάρη σε έξυπνα deal όπως με την Mediterranean Bunker Services κατάφερε να μείνει αλώβητος.
Όσον αφορά, το ποδόσφαιρο, είναι η μεγάλη του αγάπη του. Ο Γιώργος Σπανός περί τα μέσα της δεκαετίας του 90′ ανέλαβε τα ηνία της Χαλκηδόνας, η οποία μέσα σε μόλις επτά χρόνια βρέθηκε στην Α” Εθνικής.
Η Χαλκηδόνα δεν είχε οπαδούς και έτσι το καλοκαίρι του 2005, αποφάσισε να την συγχωνεύσει με τον Ατρόμητο, ο οποίος βέβαια είχε μόλις υποβιβαστεί στη Γ” Εθνική και βρισκόταν προ της χρεοκοπίας.
Ωστόσο, όχι ως δια μαγείας αλλά με μία τεχνική νομότυπη, τα χρέη της ομάδας του Περιστερίου «εξαφανίστηκαν» με αυτόν τον τρόπο.
Ο Γιώργος Σπανός ασχολήθηκε ως παράγοντας με το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 24 ετών καταφέρνοντας να ανεβάσει την Χαλκηδόνα από τις χαμηλές κατηγορίες στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού πρωταθλήματος.
Στο παρελθόν διετέλεσε μέλος και ταμίας του Δ.Σ. της ΕΠΑΕ, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Πειραιά αλλά και αντιδήμαρχος Νικαίας.Άλλωστε στη Νίκαια έζησε μέχρι τα εφηβικά του χρόνια.
Ο Ατρόμητος είναι μία από τις ελάχιστες ελληνικές ομάδες, που είναι οικονομικά υγιείς και εύρωστες.
Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από λίγες μέρες ο Γιώργος Σπανός, αρνούνταν να παραχωρήσει τον Ματίας Ιγκλέσιας στην Τσάνγκτσουν Γιατάι παρά το ποσό που πρόσφεραν οι Κινέζοι τονίζοντας πως δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα αλλά μην αποδυναμωθεί ο Ατρόμητος.
Μετά το ποδόσφαιρο, πρόσφατα μάθαμε ότι δεύτερη αγάπη του είναι το… ψάρεμα, καθώς όπως υποστήριξε στον ανακριτή, αναφορικά με τους διαλόγους που τον «καίνε», το συνθηματικό «ψάρεμα» δεν αναφερόταν σε περιπολία με σκάφος του τελωνείου αλλά σε κυριολεκτικό ψάρεμα!
Δύο χόμπι έχω, είπε χαρακτηριστικά, το ποδόσφαιρο και το ψάρεμα, αρνούμενος κάθε σχέση με την υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων.
Στο ποδόσφαιρο μέχρι στιγμής τα έχει πάει πολύ καλά, ωστόσο το… ψάρεμα, μάλλον δεν του βγήκε σε καλό.