Στο Σφυρί ο ΟΛΠ! Σε χειμέρια νάρκη ο Δήμος Πειραιά;

Δεν μας προξένησε και μεγάλη εντύπωση η διαδικασία άμεσης ιδιωτικοποίησης του 67% του ΟΛΠ και μάλιστα με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος όχι μόνο έδωσε το πράσινο φως αλλά και ζήτησε την επίσπευση των ενεργειών.
Είναι μια προδιαγεγραμμένη ενέργεια και δυστυχώς έρχεται να μας δικαιώσει καθώς τελειώνουν τα έργα δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ που έγιναν στο λιμάνι από τον ΟΛΠ, μέσω του Ταμείου της Περιφέρειας Αττικής.
Αντί δηλαδή τα χρήματα να επενδυθούν σε έργα που θα πρόσφεραν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στον δοκιμαζόμενο λαό του Πειραιά, δόθηκαν για κατασκευές προβλητών για να μπορεί ο νέος ιδιοκτήτης να τα πάρει και να αρχίσει να κερδίζει χωρίς να βάλει ιδιαίτερα.
Βέβαια το θέμα είναι ότι ο ΟΛΠ έχει δεσπόζουσα θέση μέσα στον Πειραιά και η ύπαρξή του δυσκολεύει κατά πολύ τον ομαλό ρυθμό της ζωής, αφού έχει αποκλείσει την πρόσβαση προς την θάλασσα των δημοτών.
Επίσης προβλήματα με το νέο ιδιοκτήτη πιθανώς θα υπάρξουν και με τμήματα της ιδιοκτησίας του ΟΛΠ τα οποία είναι έξω από το λιμάνι, αφού μέχρι και το προαύλιο της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου ανήκει στον ΟΛΠ.
Αυτό που τελικά μας ανησυχεί είναι η αδράνεια του Δήμου Πειραιά στην άμεση πώληση του ΟΛΠ, αφού εκκρεμεί, κατά δήλωση του Δημάρχου, ακόμα και αυτή η παραχώρηση στο Δήμο της ΠΑΓΟΔΑΣ και κάποιων χώρων εκτός των λιμενικών δραστηριοτήτων, τις οποίες φαίνεται να έχει υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός.

Γιάννης Κανατσέλης