ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Από την απομόνωση στην Ομαλή Συνένωση. Χρόνιζαν για δεκαετίες και υλοποιούνται επί ημερών του Δημάρχου Λουκά Τζανή.

Η Δημοτική Αρχή του Λουκά Τζανή κατάφερε παρά τα 3 Μνημόνια το μεγάλο οικονομικό χρέος που παρέλαβε και ξεχρέωσε με το νόμο του Καλλικράτη να προχωρήσει στο δύσκολο έργο της ομαλής συνένωσης Δραπετσώνας - Κερατσινίου.
Άλλωστε οι πολίτες των δύο περιοχών είχαν και έχουν κοινά κοινωνικά χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζουν όμοια προβλήματα και το κυριότερο παραμένουν συνοδοιπόροι στη ζωή και στους κοινούς αγώνες.


Η μεταβατική περίοδος από τη Δραπετσώνα που υπήρξε πόλη σύμβολο της βιομηχανίας σε πόλη που θα πρέπει να βασιστεί στην αειφόρο ανάπτυξη, ήταν και παραμένει μεγάλη. Στόχος του δημάρχου είναι η ανάπλαση της πρώην Βιομηχανικής περιοχής των Λιπασμάτων και οι συνεχείς δράσεις για την προσέλκυση επενδυτών για την αξιοποίηση της περιοχής.
(Formula 1, Ναυτιλιακό Κέντρο, Τουριστικός –Ψυχαγωγικός πόλος)
Παρά τη λαίλαπα του Καλλικράτη ο Δήμαρχος ανέδειξε και αναδεικνύει συνεχώς μια πόλη με υπέροχους κατοίκους, πολύ όμορφες γειτονιές και σκεπτόμενο πολιτικό προσωπικό. Δεν άφησε τίποτα στην άκρη. Σεβάστηκε τους προκατόχους του και τους αγώνες τους. Στην αρχή προσπάθησε να μάθει την πόλη και τους πολίτες της και αμέσως άρχισε να υλοποιεί έργα πνοής και ανάδειξης της περιοχής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί φίλοι του, τον λένε Δραπετσωνίτη.
Άλλωστε είναι γνωστή η αγάπη του για τον αθλητισμό και τη νεολαία καθώς και ο ίδιος υπήρξε αθλητής.
Δώδεκα χρόνια στο τιμόνι του Φάρου Κερατσινίου ενώ ανέλαβε και την προεδρεία του ΔΑΣ Δραπετσώνας στο μπάσκετ.
Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια:
-Συγκρούστηκε με συμφέροντα και κατάφερε να ανοίξει μαζί με χίλιους Δραπετσωνίτες την παραλία η οποία επί 80 χρόνια παρέμενε κλειστή.
-Κατασκεύασε πεζόδρομο με σύγχρονο Φωτοβολταϊκό φωτισμό στην οδό Βασιλειάδη.
-Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της 25ης Μαρτίου από την Εθνικής Αντιστάσεως έως την Βασιλειάδη καθώς επίσης και η ανάπλαση στην περιοχή του ΙΚΑ.
-Τοποθετήθηκαν 40 νέας τεχνολογίας επαγωγικά φώτα στην οδό Αγ. Παντελεήμονος.
-Οι σεισμοπαθείς μεταστεγάστηκαν μετά από 12 χρόνια από τα κοντέινερ στα σπίτια τους.
-Έγινε ανάπλαση της περιοχής «Καφέ του Γρηγόρη» ο οποίος έγινε πλέον χώρος ψυχαγωγίας και έλξης για όλους τους δημότες.
- Καθάρισαν οι χώροι σε Καστράκι, Πρόνοια, Μελετοπούλου.
-Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση του χώρου στο Καστράκι με επιχορήγηση ύψους 3.800.000ευρώ και το πρώην Γυψάδικο 5.500.000 ευρώ, προκειμένου να γίνει κεντρικός Πολιτισμικός χώρος για όλη την Περιφέρεια Πειραιά.
-Αποκέντρωσε το Κερατσίνι προς τη Δραπετσώνα, την Πολεοδομία, τις Τεχνικές υπηρεσίες, την υπηρεσία Πρόνοιας και Μέριμνας.
- Καθιέρωσε και απογευματινό δρομολόγιο για το Κοιμητήριο «ΣΧΙΣΤΟΥ».
Και ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής συνεχίζει το έργο για την ανάδειξη της Δραπετσώνας καθώς αυτές τις ημέρες εγκαινιάζει στο πρώην πολιτιστικό Κέντρο Δραπετσώνας, έναν ακόμα προνοιακό χώρο στοργής και περίθαλψης για θύματα της ενδοοικογενειακής βίας και κάνει τη Δραπετσώνα Κέντρο για όλη την Περιφέρεια Πειραιά.
Προχωρά επίσης η δημιουργία Πολιτιστικού χώρου Μικρασιάτικου Μουσείου & Ρεμπέτικου τραγουδιού Στο σταθμό του Αγίου Διονυσίου καθώς ενοικιάστηκε ήδη ο χώρος από τον ΟΣΕ.
- Το μεγάλο έργο της Πολιτιστικής ακτής σε συνεργασία ΟΛΠ - Περιφέρεια Αττικής - Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας (τα ΣΙΛΟ, παλιές αποθήκες μετατρέπονται σε χώρους μουσείων και ψυχαγωγίας).
-Αναπλάθονται οι Ηετώνειες Πύλες, γκρεμίζονται οι παλιές αποθήκες του ΟΛΠ και δημιουργείται χώρος Πρασίνου.
-Επίσης έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και δημιουργείται μεγάλο αρχαιολογικό Μουσείο στη Δραπετσώνα.
Προτεραιότητα του Δημάρχου Λουκά Τζανή η δημιουργία ενός ισχυρού Δήμου με πολίτες που θα αγαπούν και θα φροντίζουν το Δήμο σαν το σπίτι τους.
Είναι γεγονός ότι τα μνημόνια κατέστρεψαν τις δομές των Δήμων και παρατηρούνται πανελλαδικά, παντού ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού στην καθαριότητα, στο πράσινο στα μικροέργα.
Αγαπάμε τη Δραπετσώνα, ας τη φροντίζουμε και ας βοηθάμε και εμείς τους εργαζόμενους και τη Δημοτική Αρχή στο έργο τους.