Με αφορμή τη συμπλήρωση 33 ετών από την τραγωδία της ΘΥΡΑΣ 7,



Δήλωση του υποψ. δημάρχου Κορυδαλλού Γιάννη Μελά για την ημέρα μνήμης της ΘΥΡΑΣ 7
Με αφορμή τη συμπλήρωση 33 ετών σήμερα από την τραγωδία της ΘΥΡΑΣ 7, ο υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Γιάννης Μελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   "8/2/1981: αποφραδα μέρα για τον Ολυμπιακό, το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό και την κοινωνία. Μέρα θλίψης, μνήμης και περισυλλογής. Μέρα ορόσημο ευθύνης και καθήκοντος απέναντι στη νέα γενιά.
     Θλίψη επειδή μια στιγμή ποδοσφαιρικής χαράς μετατράπηκε σε διαρκή οδύνη και άφατο πόνο για τις οικογένειες των θυμάτων της ΘΥΡΑΣ 7, τη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Περισυλλογή αφού μας βάζει διαρκώς σε οδυνηρές σκέψεις για το τί δεν κάναμε και δεν κάνουμε σωστά ως κοινωνία. Είναι μέρα που επαναφέρει διαρκώς και βασανιστικά το ερώτημα αν και πότε τελικά οι αγωνιστικοί χώροι, οι χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας θα πάψουν να μετατρέπονται σε θύλακες βίας και ανομικής συμπεριφοράς που αμαυρώνει τα αθλητικά ιδεώδη και τις πανανθρώπινες αξίες του αθλητισμού.
     Είναι τελικά η 8η Φεβρουαρίου μια ημέρα - όνειδος για την κοινωνία μας αλλά και μια μέρα που μας θυμίζει ότι η νεολαία της χώρας μας αξίζει ένα μέλλον φωτεινό κι ελπιδοφόρο, όπως αυτό που θεμελιώνεοι και προσφέρει ο υγιής αθλητισμός και η ευγενής άμιλλα".