Απέραντη θλίψη για τον 27χρονο

sorosΣτον Τάσο Σιώρη, τον 27χρονο χειριστή του ιστιοπλοϊκού που είχε εξαφανιστεί στο Σούνιο ανήκει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πτώμα που είχε εντοπιστεί την περασμένη εβδομάδα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Φάρου Σπετσών.
Το πτώμα που εντόπισαν πρώτοι ψαράδες από το νησί, εστάλη στο νεκροτομείο του Πειραιά για νεκροψία και νεκροτομή.

Η πρώτη έρευνα του ιατροδικαστή έδειξε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό και έπειτα από εξέταση DNA, επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για τον άτυχο ιστιοπλόο.
Το ιστιοφόρο με σημαία Ολλανδίας, που αγνοείτο από τις 28 Ιανουαρίου, εντοπίστηκε την Κυριακή στο νότιο άκρο της νησίδας Πάτροκλος, στην περιοχή του Σουνίου.
Στο σημείο έσπευσε πλωτό σκάφος του λιμενικού από το Λαύριο και άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, οι οποίοι, με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, ερεύνησαν στο εσωτερικό τού ιστιοφόρου για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ο 27χρονος είχε αναχωρήσει με το ιστιοφόρο στις 28 Ιανουαρίου από τη Μαρίνα Αλίμου και την τελευταία φορά που επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της εταιρείας στην οποία εργαζόταν είχε δηλώσει μηχανική βλάβη. Τότε είχε αναφέρει ότι συνεχίζει το ταξίδι του, μόνο με τη χρήση των ιστίων τού σκάφους.
Πάντως, πολλά είναι τα ερωτήματα όσον αφορά στο κατά πόσο υπήρχε άμεση ανάγκη για τη μεταφορά του σκάφους από τον Άλιμο στο Λαύριο εκείνη την ημέρα, αφού και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές.