''ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ''...

Αρνήθηκε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ο Τάσος Θεοφίλου που φέρεται ως δράστης της ληστείας σε τράπεζα...
στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 και της ανθρωποκτονίας του 53χρουνου Δημήτρη Μίχα.
Ειδικότερα, στην απολογία του ο Τάσος Θεοφίλου υποστήριξε ότι  δεν έχει καμιά σχέση με την οργάνωση  γιατί -όπως είπε-τον χωρίζουν αξιακά θέματα.
«Η υπόθεση της Πάρου είναι σκευωρία », είπε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει ούτε μισό αξιόπιστο στοιχείο. Ούτε οι αυτόπτες μάρτυρες  δεν με  αναγνώρισαν».

Πρόεδρος: Ποιες είναι οι διάφορες σας με την οργάνωση;
Θεοφίλου: Είναι αναρχομηδενιστική οργάνωση. Εγώ είμαι αναρχοκομμουνιστής
Πρόεδρος: Πού πιστεύουν αυτοί;
Θεοφίλου: Δεν πιστεύουν στο όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης . Εγώ πιστεύω.
Πρόεδρος: Γιατί αυτά που μας είπες σήμερα δεν τα είπες στην ανάκριση;
Θεοφίλου: Γιατί οι σκευωρίες πρέπει να καταρρέουν στη διαδικασία της δίκης και όχι στην ανάκριση η στην αντιτρομοκρατική.

Ο Θεοφιλου αναφέρθηκε όμως και στο Μνημόνιο και ανεφέρε ότι πλέον δεν θεωρείται κοινωνική απειλή αυτός που απολύει εργαζομένους αλλά όσοι διεκδικούν τη δουλεία τους.

«Θεωρούνται εχθροί της κοινωνίας οι άνθρωποι που αγωνίζονται στις Σκουριές για ζήσουν  σε καθαρό περιβάλλον, οι φτωχοί μετανάστες και οι οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύονται», είπε ο κατηγορούμενος.
Πηγή : protothema.gr