Χιλιάδες πιστού λαού συμμετείχαν στων αγιασμο τον Αγίων Θεοφανείων στον Πειραιά

Χιλιάδες πιστού λαού συμμετείχαν στον σημερινό εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων, σύμφωνα με το πάτριο και ορθόδοξο εορτολόγιο, ο οποίος κορυφώθηκε  με την Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στην πόλη μας.
 Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου Α΄ και τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου και Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βρεσθένης κ. Θεοδοσίου, καθώς και του εκπροσώπου της Επαρχιακής Ι.Συνόδου της Εκκλησίας Αμερικής, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τορόντο κ. Μωυσή
τελέσθηκε επί ειδικής εξέδρας εις τον κεντρικό λιμένα, έναντι του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού ο οποίος Αγίασε τα Ύδατα εις το πρώτο λιμάνι της χώρας μας, έδρα της τοπικής μας Εκκλησίας.
Της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων προηγήθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχου μας εις τον Ιερό Ναό Αγίου Φιλλίπου Καμινίων.
Ακολούθως τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, μετά το πέρας της οποίας σχηματίστηκε μεγαλειώδης λιτανευτική πομπή η οποία συνόδευσε τον Τίμιο Σταυρό εις τον χώρο της Τελετής του Αγιασμού των Υδάτων.
Κληρικοί της τοπικής μας Εκκλησίας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ι. Μητροπόλεως Αττικής, εκπρόσωποι των Ιερών Μονών, των τοπικών εκκλησιαστικών κοινοτήτων και πάνω από 400 νέοι και νέες ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες από την Σαλαμίνα, τα Κύθηρα, την Κρήτη, τον Πόντο και άλλες περιοχές της πατρίδος μας, συνόδευσαν τον Τίμιο Σταυρό και την ιερά εικόνα των Θεοφανείων την οποίαν έφεραν φουστανελοφόροι εύζωνες ενώ οι φιλαρμονικές μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας και των Δήμων, Πειραιώς, Σαλαμίνος, Ασπροπύργου, Μάνδρας και Αχαρνών προσέδωσαν τον πρέποντα πανηγυρικό τόνο.
Επί του λιμένος τιμές απέδωσε η φιλαρμονική μπάντα του Λιμενικού Σώματος.
Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Μακαριώτατος, μίλησε για τους αγώνες των ομολογητών της Εκκλησίας μας καλώντας τον πιστό λαό να μην ολιγοψυχεί και να εμμένει στις παραδόσεις της ακαινοτομήτου Ορθοδοξίας.
Την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων τίμησαν δια της παρουσίας τους εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και  των τοπικών αρχών.
Με την ολοκλήρωση της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, προέβη εις ακόλουθη δήλωση:
«Επιθυμώ να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδίας μου, τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας μας, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικο, ο οποίος όπως κάθε χρόνο λαμπρύνει δια της παρουσίας του την τόσο σημαντική για την τοπική μας Εκκλησία στιγμή, καθώς και τους Σεβασμιωτάτους Αγίους αδελφούς, τον Ιερό Κλήρο τις μοναστικές αδελφότητες και όλους εκείνους που εργάστηκαν για την επιτυχή έκβαση του λαμπρού αυτού εορτασμού.
Η ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τα Άγια Θεοφάνεια, είναι και οφείλει να είναι μια ημέρα βαθιάς περισυλλογής. Όλοι μας πρέπει να αντιληφθούμε πως ο Κύριος, ήταν είναι και θα παραμείνει κοντά μας και θα εμφανίζεται όποτε εμείς με τις προσευχές μας θα Τον καλούμε αρωγό και συμπαραστάτη.
Σε μια εποχή που όλα καταρρέουν, είναι εύκολα αντιληπτό πως, αυτό που όλοι μας έχουμε ανάγκη είναι η Θεία Φώτιση. Εύχομαι και ελπίζω αυτή νέα χρονιά που ξεκίνησε με την βοήθεια του Θεού να οδηγήσει τον λαό μας στο απάνεμο λιμάνι μακριά από την φουρτούνα που τόσα χρόνια τον χτυπά. Χρόνια Πολλά».
Να σημειωθεί πως αντίστοιχες τελετές πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την χώρα. Ξεχωριστής σημασίας ήταν οι τελετές του Αγιασμού των Υδάτων που τελέσθηκαν στην Θεσσαλονίκη υπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Μαξίμου, στην Λάρισα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αθανασίου, στην Στυλίδα Φθιώτιδος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Φωτίου και στην Καβάλα υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Γρηγορίου.