Χαρ. Τουμπέκης: Σεβόμαστε τα χρήματα του Πειραϊκού Λαού



Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών ανοίγει τα «χαρτιά» του και αναλύει πως ο Δήμος Πειραιά έχει πάψει να βρίσκεται στο «κόκκινο».
Με αφορμή δημοσίευμα το όποιο αναφερόταν στο γεγονός ότι ο Δήμος Πειραιά έχει πάψει να βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στο «κόκκινο» από οικονομικής άποψης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Προσωπικού κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης έκανε την εξής δήλωση στο Κανάλι 1 και στον Νίκο Παρασκευά....
«Τίποτα δεν είναι συμπτωματικό ή τυχαίο. Το οικονομικό αποτέλεσμα που αποτυπώνεται στο δημοσίευμα είναι μια πραγματικότητα. Σεβόμαστε το χρήμα του Πειραϊκού λαού, το μετράμε γιατί προκύπτει από τις θυσίες του. Δεν κάνουμε καμία περιττή δαπάνη εκτός από τις απόλυτα αναγκαίες. Έχουμε περιορίσει τα έξοδα του Δήμου στο ελάχιστο. Όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου μας πληρώνονται στην ώρα τους και καλύπτουμε τις ασφαλιστικές εισφορές. Καταφέραμε ο Δήμος να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του στην πολιτεία και στους διαφόρους πιστωτές του. Για να συμβούν όλα αυτά εφαρμόζουμε κατά γράμμα τους προϋπολογισμούς μας. Και ενώ όλη η Ελλάδα είναι σε οικονομική κρίση ο Δήμος Πειραιά κατάφερε να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του. Στη συζήτηση για το προϋπολογισμό του 2014 στο Διοικητικό Συμβούλιο μεταξύ των άλλων γνωστοποίησα στο Σώμα ότι ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να παρουσιάζει πλεονασματικούς προϋπολογισμούς έχοντας τα οριστικοποιημένα υπολογιστικά στοιχεία για το 2012. Φαίνεται ότι όντως ο δήμος Πειραιά παρουσιάζει πλεόνασμα ύψους 5.418.717,82€. Άρα το σημαντικότερο είναι ότι αυτό συμβαίνει μειώνοντας ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις προς τρίτους και παρουσιάζοντας σημαντικά αυξημένο έργο σε όλους τους τομείς και βεβαίως χωρίς να δανειστεί ούτε 1€. Για το έτος 2013 η διαφορά μεταξύ εσόδων–εξόδων είναι 10.822.657,69€ η οποία προσδιορίζει το γενικό σύνολο διαθέσιμων του Δήμου μας στις 31/10/2013. Για όλα αυτά δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Η συνταγή είναι μια, ορθή και συνετή διαχείριση. Πρωταγωνιστικό ρόλο για όλα αυτά διαδραματίζει ο Δήμαρχος μας κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος ο οποίος πέραν των άλλων, καταφέρνει με το δυναμισμό και το ειδικό πολιτικό βάρος που διαθέτει να εξοικονομεί πόρους για λογαριασμό του Δήμου, πόρους που βέβαια δικαιούμαστε, τους οποίους όμως μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να εισπράξουμε».