Η πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα της Μητρόπολης Γ.Ο.Χ Πειραιά

 Την πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος ευλόγησε και έκοψε την 14-01-2014 στην έδρα των γραφείων της τοπικής μας Εκκλησίας, ο ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.
Κληρικοί της τοπικής μας Εκκλησίας, εκπρόσωποι των ενοριακών συμβουλίων αλλά και πολλοί εκπρόσωποι των αρχών των τοπικών κοινωνιών, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος 2014 το οποίο ανέτειλε σήμερα, σύμφωνα με το πάτριο εορτολόγιο.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους και ευχήθηκε όπως η χάρη του Θεού βοηθήσει τον λαό μας το νέο έτος, να ξεπεράσει αυτήν την πρωτοφανή κρίση αξιών αποτέλεσμα της οποίας είναι η οικονομική κρίση.

Στην λιτή εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιεράς Μητροπόλεως παρέστησαν εκτός των άλλων:
Οι Βουλευτές κ.κ. Α. Νεράντζης, Π. Μελάς, Κ. Κατσαφάδος και Ι. Τραγάκης καθώς και οι τ. Βουλευτές κ.κ. Δ. Καρύδης και Ι. Διαμαντίδης και ο Γραμματέας της Επιτροπής Δικαιοσύνης ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Β. Κατσαφάδος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Χρήστου, ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνος κ. Λ. Τζανής, οι Αντιδήμαρχοι, Πειραιώς κ. Ι. Μελάς, Νικαίας-Ρέντη κ. Δ. Σταματάτος και Αγίας Βαρβάρας κ. Σ. Σαββίδης, ο τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιώς κ. Π. Κουβάτσος και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιώς κ. Ι. Βουράκης.
Ανάμεσα στους παρισταμένους εκπροσώπους των τοπικών φορέων παρέστησαν επίσης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συνδέσμου Πειραιώς κ. Γ. Ζησιμάτος Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντολογικού Συνδέσμου Πειραιώς: Ι. Σπυράκης, ο Διοικητής του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ κ. Ν. Βλαχάκος, ο εκδότης- Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης Πειραιώς κ. Δ. Μουζακίτης, ο εκδότης κ. Ι. Κανατσέλης και το μέλος του Δ.Σ. του ΙΝ.ΚΑ. κ. Χ. Δεληνταδάκης, οι κ.κ Κώστας Παλλαράς, Παύλος Κατσακιώρης, Γιώργος Ρουφηκτός.

Ευγένιος Νικολάου