Κοπή Πίτας Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά..Βραβεύσεις Εθελοντικών Οργανώσεων

 Με ιδιαίτερη επισημότητα και πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΠ, η εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς και η απονομή τιμητικής διάκρισης σε βετεράνους εθελοντές, εκπροσώπους εθελοντικών φορέων, σωματείων και ομάδων του Πειραιά, για την ανιδιοτελή προσφορά τους στον άνθρωπο και την κοινωνική τους δράση. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Γ. Ζησιμάτος, κατά την έναρξη της εκδήλωσης αφού απηύθυνε τις ευχές του στους παριστάμενους, μνημόνευσε τον Γεώργιο Κασιμάτη ως ακούραστο εμπνευστή, πρωτεργάτη και δάσκαλο, που με την ανιδιοτελή προσφορά του στο υψηλότερο επίπεδο, τίμησε τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς και τον Επιμελητηριακό θεσμό. Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ο κ. Γ. Ζησιμάτος επέδωσε, εις μνήμη του, στον γιό του Νίκο Κασιμάτη τιμητική πλακέτα, σε αναγνώριση της μακροχρόνιας, πολύτιμης εθελοντικής συνδικαλιστικής του προσφοράς στα Πειραϊκά δρώμενα και στο ελληνικό εμπόριο.
Στη συνέχεια αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας καθ΄ όλη την διάρκεια του 2013 και αρνούμενος, όπως επεσήμανε, να δεχτεί την συνεχή και άδικη επιβολή απάνθρωπων, αντεθνικών εισπρακτικών μέτρων και την λογική της σαρωτικής εκκαθάρισης εμπόρων και εργαζομένων μέσα σε ένα στρεβλό και απρόβλεπτο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, που προκαλεί την εμπορική αποτυχία σε μεγάλο μέρος της αγοράς, χαρακτήρισε απαράδεκτη και παράνομη κάθε μορφή κατάσχεσης ιδιωτικής περιουσίας, όπως και άδικη την στέρηση από τον έμπορο της τεκμηρίωσης της αδυναμίας πληρωμής των υποχρεώσεών του.
          Για το 2014, εξέφρασε την άποψη, ότι θα είναι μια χρονιά που θα κριθούν και θα αλλάξουν πολλά, καθώς είναι χρονιά εκλογών και πρέπει να γίνει αντιληπτό το καθολικό αίτημα για τακτοποίηση και νοικοκυροσύνη σε όλα τα επίπεδα, για ενότητα και συνεργασία, για την διάσωση της Ελλάδας και των Ελλήνων.
          Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απονομή τιμητικής διάκρισης στους εθελοντές:
  1. Ζαφειρία Βερνάρδου, από τα συσσίτια του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιώς.
  2. Ευδοκία Καραγεώργη, από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
  3. Μανιώ Κορλέτη, από τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ
  4. Σταυρούλα Μαντουβάλου, εθελόντρια στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.
  5. Ευθυμία Παπαδόδημα, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
  6. Δέσποινα Παπαθεοδούλου, από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και
  7. Στέλιο Σμπιλή, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΠ, επέδωσε εις μνήμη της Ρήνας Βλαχάκη, τ. μέλος του ΔΣ και εθελόντρια στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, τιμητική πλακέτα στον σύζυγό της κ. Α. Βλαχάκη, σε αναγνώριση της ουσιαστικής εθελοντικής προσφοράς και  κοινωνικής της δράσης.


          Στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Πειραιώς π. Νήφων Καπογιάννης, παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Πειραιά κ.κ. Κ. Κατσαφάδος, Θ. Δρίτσας, Μ. Γιαννακάκη, Π. Μελάς και Ι. Κουράκος, ο πρώην Υπουργός κ. Γιάννης Διαμαντίδης, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου Δ/ντής κ. Β. Κυριαζής, Δήμαρχος Κερατσινίου κ. Λ. Τζανής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Ξυπολιάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Ε. Κωνσταντούζος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Β. Ανεμοδουρά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ι. Καρδαράς, Α. Καλογερόγιαννης, Σήφης Βουράκης, Γιάννης Παππάς, ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Δ. Τσιαδής, ο κ. Σ. Χατζάκος Γεν. Δντής του ΟΛΠ και Πρόεδρος της MedCruise, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΝΑΥΣ ΟΛΠ κ. Α. Σίγουρας, οι Πρόεδροι του Επαγγελματικού και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ.κ. Γ. Μπενέτος και Α. Μιχάλαρος αντίστοιχα, η Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Νατάσσα Βερυκοκίδου, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Ν. Βερνίκος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Πειραιά Ταξίαρχος κ. Ι. Διαμαντόπουλος, ο Διοικητής της Τροχαίας Πειραιά κ. Σ. Λάσκος, ο Πρόεδρος του ΝΑΤ κ. Γ. Θεοτοκάς, ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δ. Μαθιός, ο Γεν. Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Γ. Καρανίκας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου κ. Δ. Αρμενάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων κ. Γ. Τσάκος, ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος κ. Θ. Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων Εξαγωγέων κ. Ν. Μαυρίκος, οι κ.κ Πρόεδροι, του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, του Σκοπευτικού Συλλόγου Πελασγοί Γιάννης Βασιλαντωνάκης, των Καλαβρυτινών Αθανάσιος Χρονόπουλος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ κ. Γ. Παπαδάκου, ο Ναύαρχος Ιωάννης Παλούμπης, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΕΣΠ και Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Πειραιά κ. Γ. Νιώτης.