Γιάννης Τραγάκης...Θα προστατευτούν οι πολίτες

Για ορισμένα θέματα, για παράδειγμα τα κοινωνικά θέματα, πρέπει να δείχνουμε σύμπνοια. Όταν ήμουν Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση είχαμε ψηφίσει 80 νομοθετικές πρωτοβουλίες της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Όπου υπήρχαν υποχρεώσεις της χώρας μας στο εξωτερικό, όπου υπήρχαν μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες, όπου υπήρχαν νομοθετήματα που θα βοηθούσαν τους ασθενέστερους τα ψηφίζαμε.
Σήμερα, δεν έχει υπάρξει ούτε καν μια διάταξη νόμου που να έχει συμφωνήσει η αντιπολίτευση. Φανταστείτε, ότι την προηγούμενη βδομάδα δεν συμφώνησαν στη μείωση των τιμών των φαρμάκων. Μα δεν βλέπουν τίποτα θετικό;
Το θέμα των πλειστηριασμών δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση, είναι ένα θέμα που μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της η ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο. Από ότι φαίνεται στο νομοσχέδιο που θα έρθει για τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα περιλαμβάνεται και η διάταξη για το θέμα των πλειστηριασμών. Η απόφαση είναι ήδη ειλημμένη.
Μπορεί να υπάρχουν, για παράδειγμα, 30.000 δανειολήπτες οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα είτε να κάνουν εξόφληση του δανείου τους, όπως φαίνεται από τις καταθέσεις τους στις τράπεζες, είτε να κάνουν μια ρύθμιση, για την οποία άκουσα τον Υπουργό Οικονομικών να λέει ότι θα δώσει ο καθένας ότι μπορεί. Να προστατευθούν, λοιπόν, οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι οικογένειες με παιδιά ΑΜΕΑ.