Απλήρωτες εδώ και 4 μήνες οι καθαρίστριες των σχολείων του Περάματος

Καταγγέλλουν τον Δήμαρχο για εμπαιγμό 
Την καταβολή των δεδουλευμένων τους ζητούν οι 19 καθαρίστριες της Α’ και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Περάματος οι οποίες  παραμένουν απλήρωτες εδώ και 4 μήνες. Οι καθαρίστριες καταγγέλλουν τον δήμαρχο Παντελή Ζουμπούλη ότι τις εμπαίζει και τις αντιμετωπίζει με ύβρεις ενώ, όπως λένε, παρά τη δέσμευσή του ότι θα τους κατέβαλλε τα δεδουλευμένα την περασμένη Παρασκευή, εκείνος σηκώθηκε και έφυγε από το γραφείο του.

“Αν δεν πληρωθούμε, δεν θα κάνουμε γιορτές” υποστηρίζουν. To Σωματείο Καθαριστριών και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος ζητούν την εξόφληση των δεδουλευμένων και τη μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με συμβάσεις αορίστου χρόνου και αύξηση των αποδοχών τους, για να διατηρούνται καθαρά τα σχολεία.

  19 συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων του Περάματος σε Α΄βαθμια και Β΄βάθμια, εμπαίζονται από τη Δημοτική αρχή Περάματος, παραμένοντας απλήρωτες εδώ και 4 μήνες!!
Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Καθαριστριών και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος, η Δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι την Παρασκευή 20/12/2013 θα πληρωθούν οι 19 καθαρίστριες για τους 4 μήνες που τους οφείλονται.
Σήμερα το πρωί που οι καθαρίστριες πήγαν να πληρωθούν, αντιμετωπίστηκαν με ύβρεις από το Δήμαρχο, κ. Ζουμπούλη, ο οποίος σηκώθηκε και έφυγε γιατί «είχε άλλες δουλειές».
Οι εργαζόμενοι μαζί με το Σωματείο τους είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο χώρο μέχρι να πληρωθούν.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη στάση της Δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα τη στάση του Δημάρχου, κ. Ζουμπούλη και του Αντιδημάρχου Παιδείας, κ. Ψαρά, που εμπαίζουν συνεχώς τους εργαζόμενους, τους αντιμετωπίζουν με ύβρεις και εκβιασμούς, χωρίς να πληρώνουν τα δεδουλευμένα τους (το ίδιο είχε συμβεί και με τους σχολικούς τροχονόμους).
Αν δεν τους πληρώσουν αναλαμβάνουν εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη ότι οι 19 καθαρίστριες, δε θα κάνουν γιορτές, πηγαίνοντας στα σπίτια τους ακόμα και αυτόν τον πενιχρό και λειψό μισθό που παίρνουν.


To Σωματείο Καθαριστριών και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος ζητούν:
 την εξόφληση των δεδουλευμένων,
 τη μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με συμβάσεις αορίστου χρόνου και αύξηση των αποδοχών τους, για να διατηρούνται καθαρά τα σχολεία.